luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Dacia vrea să câștige Raliul Dakar. A semnat cu un pilot legendar

  de - | 13 decembrie 2023, 3:35 PM | Auto | Internaţional

  0

  Nasser Al-Attiyah, captură video

  Nasser Al-Attiyah va pilota pentru Dacia în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial FIA de Rally-Raid (W2RC) începând din 2025, alături de Sebastien Loeb şi Cristina Gutierrez Herrero, a anunţat constructorul de automobile, potrivit Hotnews.ro.

  Nasser Al-Attiyah, de cinci ori câștigător al Raliului Dakar, va pilota pentru Dacia

  Cvintuplu câştigător al Raliului Dakar (2011, 2015, 2019, 2022, 2023), pilotul din Qatar va concura oficial pentru marca din cadrul grupului Renault începând cu fazele de testare din 2024.

  „Din 2024, cele trei echipaje vor testa un prototip al mărcii, care rulează pe combustibil sintetic, pe traseele Raliului Marocului. Un obiectiv comun: să câştigăm Dakarul”, se arată în comunicatul Dacia.

  Angajamentul lui Nasser Al-Attiyah (52 de ani) cu Dacia îl vizează şi pe copilotul său, francezul Mathieu Baumel, cu care colaborează din 2015 şi care îi va rămâne alături şi la noua sa echipă.

  Pentru ediţia 2024 a Raliului Dakar, programată între 5 şi 19 ianuarie în Arabia Saudită, Al-Attiyah a semnat deja un angajament cu echipa britanică Pro-Drive (la fel ca Sebastien Loeb şi copilotul său belgian Fabian Lurquin), după şapte sezoane petrecute alături de constructorul japonez Toyota.

  De la prima sa participare la Raliul Dakar, pe care a disputat-o în anonimat şi în care s-a clasat pe locul 10 în 2004, în Senegal, la volanul unui Mitsubishi Pajero, Al-Attiyah a câştigat de cinci ori această cursă, pentru trei constructori diferiţi: mai întâi cu Volkswagen (2011), apoi cu Mini (2015) şi Toyota (2019, 2022 şi 2023). El a mai pilotat pentru BMW şi Hummer.

  Al-Attiyah este, de asemenea, cvintuplu câştigător al Cupei Mondiale de raliuri offroad şi dublu câştigător al Campionatului Mondial de rally-raid.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.