duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Permis auto digital, cutii negre în mașini și pedepse mai aspre pentru încălcarea codului rutier – propuneri UE

  de - | 23 ianuarie 2024, 2:47 PM | Auto | Internaţional

  0

  Permisul de conducere, aşa cum îl ştim, va fi înlocuit cu un permis auto digital, maşinile vor avea cutie neagră de anul acesta, iar şoferii agresivi vor fi disciplinaţi cu pedepse şi mai dure. Toate acestea sunt planurile Comisiei Europene, scrie Observatornews.ro.

  Clasicul permis de conducere, ca un card, ar putea fi înlocuit cu un document digital, care va conţine informaţiile personale, categoria de vehicule, şi fotografia titularului. Şoferii îl vor prezenta poliţiştilor pe smartphone. Dacă va fi adoptată, regula va fi obligatorie pentru toate ţările Uniunii Europene.

  În acelaşi timp, Comisia Europeană este îngrjorată de numărul mare de accidente rutiere. Vrea să le reducă prin legi mai aspre. Depăşirile periculoase, parcările ilegale sau conducerea pe sens interzis ar putea fi considerate infracţiuni. Şoferii ar putea fi condamnaţi inclusiv la închisoare, în funcţie de gravitatea faptei.

  Propunerile urmează să fie analizate. În acest moment, nu există un termen pentru punerea lor în practivă. Până atunci, vom fi martorii altei schimbări. Producătorii auto vor dota, din iulie, toate maşinile, cu o cutie neagră cum au avioanele. În cazul unui accident, dispozitivul va oferi poliţiştilor şi industriei auto informaţii care ar putea îmbunătăţi sistemele de siguranţă în caz de impact.

  Sursa: Observatornews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.