duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mai puțini bani de la stat pentru mașinile electrice, din 2024

  de - | 19 decembrie 2023, 8:02 PM | Auto | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  De anul viitor, subvenția de la stat pentru mașinile electrice se înjumătățește, de la 11.000 de euro, cât este în prezent, la doar 5.000 de euro. Ministrul Mediului a spus că s-a ajuns la această valoare după ce s-a făcut o analiză și s-a văzut că suma este la fel de mare ca în alte țări care au un astfel de program. Cu toate acestea, Mircea Fechet a zis că dacă românii nu vor mai fi interesați de program, atunci se vor reface calculele.

  România nu este singura țară care modifică programul Rabla. Recent, Germania a anunțat că va elimina de tot ajutorul de stat pentru electrice, iar unii producători au spus că vor suporta ei partea oferită de statul german pentru cei care aveau deja comenzile făcute. „A existat o propunere pe site-ul Ministerului Finanțelor publice de a se reduce valoarea ecotichetului cu 80%. Toată lumea a fost de acord că o astfel de reducere ar fi ineficientă pentru că ne pune în situația în care românii pur și simplu să renunțe la acest program.

  După ce am verificat cât e valoare ecotichetului în alte țări, în Germania astăzi nu mai există niciun fel de bonificație, în Austria valoarea ecotichetului este de 5.000 de euro. Plafonul propus de Ministerul Finantelor a fost într-un cuantum asemănător.

  Citește mai mult pe digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.