Zona Orizont: o oază a bizonilor. „Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul XXXVII

  de Raluca Medeleanu | 21 August 2019, 11:02 AM | Strada | Topic special

  4

  „Strada Vaslui, după marcarea trecerilor de pietoni, e o adevărată aventură pentru mămici cu cărucioare!”, ne scrie o cititoare care urmărește campania noastră, „Nesimțirea nu este un handicap”. Aceasta ne informează că zona Orizont e un soi de „oază” pentru bizoni în ultimul timp. Într-adevăr, foarte mulți proprietari de mașini preferă să-și parcheze pe unde apucă mașina, de când s-a introdus prin cartiere acel abonament pentru locul de parcare care se obține în urma unei licitații și doar pentru o mașină a unei familii, iar cei care dețin două, sau chiar trei… la vânătoare de locuri libere!

  E de prisos să insistăm pe ideea că, de-a lungul anilor, Aradul pare efectiv sufocat de numărul de mașini. Orașul în sine nu a fost proiectat pentru a putea dispune de un număr atât de mare de locuri de parcare, iar parcările etajate promise în cartiere încă sunt în șantier. Însă asta nu înseamnă că șoferii au dreptul să aplice „legea junglei”. Ne considerăm civilizați, occidentali, în definitiv. Atunci ar trebui să ne și comportăm ca atare. Ori… legile de circulație sunt doar pentru fraieri?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu doar Zona Orizont e asa…TOT ARADUL ESTE LA FEL! A fost la mine un prieten de „afara” . S-a crucit! Incredibil cum politia permite asemenea incalcari prin tot judetul! La UTA se trece pe rosu la greu, la semafor la bat idem atat doar ca trec tirurile pe rosu, se schimba benzile fara semnalizare si ce e mai grav ca nu VEZI PICIOR DE POLITIST RUTIER IN TRAFIC. MAH DA’ NICI UNU’…NIMIC. In unele intersectii si atat si aia-s de la locala…zici ca au intrat in pamant!

   De cum treci granita catre vest nicaieri nu vezi lipsa organelor statului ca-n Romania!

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. … este o placere sa locuiesti, sa te plimbi, sa te bucuri de toate facilitatile unui oras civilizat.Parcuri frumoase, pline de umbra si iarba frageda, piatete dichisite cu miros de parfum fin, terase chochete si elegante cu muzica in surdina.Magazine primitoare, bulevarde verzi si trasee de biciclete care serpuiesc frumos prin minunatul orasel.Privelisti si mirosuri imbietoare ca si-n Alpi te intimpina in padurea de la Ceala, apoi acel parcurs minunat care te scoate la caramidarie si apoi in futuristul cartier Alfa.Turmele de porci si vaci alearga nestingherite prin oras ca si caprele daneze in parcurile din Copenhaga.Masini curate, fatade impecabile cu balcoane din care atarna superbe ghirlande de flori.Te poti plimba o zi intreaga prin oras si nici nu-ti dai seama ca ai iesit incaltat din casa, nici urma de praf pe incaltaminte.Sosele plane, fara guri de canal si borduri sparte, mirifice fantani arteziene, o gara spectaculoasa si mai moderna decat multe altele din Occident.Lume bine imbracata care se bucura de aerul pur al orasului.cat vezi cu ochii te intampina verdele crud al ierbii din care rasar sute si sute de punctisoare maro lasate de prietenii nostri credinciosi.Biseri si catedrale cu cruci si simboluri care mai de care.Frumoase scoli si licee, elevi cu aer de intelectuali imbracati in uniforme elegante, studenti meticulosi citind pe banci prin parcuri.O lume pitoreasca, o lume frumoasa, deranjata ici si colo de miile de claxoane si sunete de frane.Piete aranjate si prospere cu marfuri eco, vanzatori curati si fericiti stand de vorba cu dragii lor clienti.Mii de biciclisti, putine masini, targuri si evenimente impecabil organizate, si cate s-ar mai putea insira aici, numai de bine.Un Mures curat ca lacrima, cu barcutele electrice si canotorii harnici trecand in sus si-n jos.Ce poduri luminate, superbe.Un strand cum nicaieri nu mai gasesti, sau poate vrei sa te teleportezi in Hawaii in exceptionalul loc creat de limpedele si curatul lac de la Ghioroc.Minuni peste minuni, si asta datorita noua!O zi excelenta tuturor!

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. se parcheaza asa doar in romania. sa-i vedeti pe acesti nesimtiti cum isi cauta loc de parcare când merg doar aici in ungaria, de exemplu. in strainatate nu ii dor picioarele sa faca vreo 10 m in plus. sau poate ca aici nu vor sa isi prafuiasca pantofii?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.