duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul I – Video

  de Andrei Fuliaș | 27 aprilie 2018, 3:40 PM | Strada | Topic special

  2

  Cei mai mulți dintre noi, iar aici ne referim la cei care dețin permis de conducere, suntem iritați atunci când trebuie să ajungem undeva cu mașina și nu găsim un loc liber pentru a parca. Aradul, din păcate, este un oraș în care numărul locurilor de parcare lasă de dorit și în care, zilnic, vedem autoturisme parcate necorespunzător. Pentru acestea, Consiliul Local Arad a dat o hotărâre, iar acum cei de la Recons, împreună cu Poliția Locală, ridică toate autoturismele parcate necorespunzător.

  Ei bine, dacă pentru parcările necorespunzătoare s-a găsit o soluție, ce se întâmplă atunci când vine vorba despre cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap? Foarte mulți șoferi dau dovadă de o nesimțire ieșită din comun și parchează pe aceste locuri, fără a avea vreun handicap sau fără a transporta vreo persoană cu handicap.

  Motivele, pe lângă nesimțire, sunt multe… de la „m-am grăbit” la „am stat doar 2 minute”, de la „n-am găsit loc de parcare” la „mai e un loc liber mai încolo”. Și lista cu „motive” poate continua la nesfârșit, fiindcă șoferul prins cu „mâța-n sac” este foarte inventiv, la fel ca și atunci când este oprit de polițist și i se constată anumite nereguli sau încălcări ale legii.

  Și ce se întâmplă cu un șofer care are într-adevăr un handicap, ba mai mult, deține și o legitimație de persoană cu handicap? Unde parchează aceste persoane atunci când alți șoferi parchează pe locurile destinate lor?

  În acest sens, Special Arad demarează astăzi campania „Nesimțirea nu este un handicap!”, o campanie prin care ne-am propus responsabilizarea șoferilor care au obiceiul de a parca pe locurile destinate persoanelor cu handicap, deși nu suferă de vreun handicap. Astfel, în cadrul acestei campanii vom publica materiale foto-video surprinse de către noi sau chiar de către cititorii noștri, prin care sperăm că, măcar de rușine, dacă nu din bun simț, acei șoferi care nu-i respectă pe colegii lor ce suferă de un handicap să fie mai responsabili. Ne vom apleca însă și asupra altor aspecte din trafic.

  Pentru început, vă prezentăm primii șoferi surprinși astăzi (27.04.2018), care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.