ExclusivBolile și suferințele Aradului: Compania de Transport Public – o societate comunistă subjugată intereselor prim-secretarului, AGA și CA-ului de partid, în care corupția pare betonată (II)

  de GOSSIP | 3 octombrie 2016, 9:27 AM | Investigaţii | Topic special

  18

  Investigația Special Arad care are ca temă Compania de Transport Public Arad (CTP Arad) nu se încheie pentru că procurorii au anunțat că se autosesizează. O mulțime de angajați ai CTP Arad ne-au contactat pentru a ne oferi informații și pentru a sesiza anumite aspecte pe care le consideră abuzuri sau, și mai grav, corupție. Este de la sine înțeles faptul că aceștia, deocamdată, în ochii publicului (poate nu și al procurorilor) doresc să rămână sub anonimat. Le vom respecta cererile și nu vom face decât să folosim probele pe care aceștia ni le-au înmânat cu speranța că până la urmă se va face lumină. Am scris despre licitația trucată, am scris despre afacerile cu asigurări ale familiei managerului CTP Arad, Mariana Birău și despre interesele familiei directorului economic în cadrul societății.

  În altă ordine de idei, pe parcursul documentărilor noastre, am realizat cu stupoare despre câtă „mizerie” se face referire când se descrie activitatea de la CTP. Astfel, în urma investigațiilor noastre, editorial, am stabilit că societatea de transport a Primăriei și Consiliului Județean Arad, prin modul în care este administrată, condusă și controlată de partidul aflat la putere , este o „boală și o suferință” pentru Arad și arădeni. În consecință, toate aspectele vor fi investigate de mai mulți jurnaliști pentru că, poate, nici nu vă dați seama deocamdată despre ce „caracatiță” vorbim aici. Așadar, azi vorbim despre „Bolile și suferințele Aradului” episodul II. primul a fost despre turism și poate fi citit apăsând AICI.

  Citește și: EXCLUSIV – Grup infracțional organizat, „combinație” a unui angajat, greșeală sau ce? Compania de Transport Public împreună cu ziarul „Aradul” au ascuns o licitație publică pentru spații!

  Investigația Special Arad a avut, putem spune, un prim impact important, în urma publicării primei părți a acesteia ajungându-se ca omul de afaceri arădean Valer Blidar să închidă definitiv ziarul Aradul, să suspende televiziunea West TV pentru 90 de zile și să destituie conducerea Centrului Media West. Ne pare rău pentru unii dintre colegii noștri care, fără să aibă habar de ceea ce s-a întâmplat, s-au trezit pe „drumuri” și că trebuie să-și caute de lucru.

  Citește și: În urma investigațiilor Special Arad, Valer Blidar pune piciorul în prag: Andrei Ando, interzis; West TV, post suspendat; Ziarul Aradul – închis!

  Cum era de așteptat, pentru Primăria Municipiului Arad, acționarul majoritar din cadrul CTP Arad, nu au contat dezvăluirile Special Arad.  Dacă în cazul Consiliului Județean Arad, acționarul minoritar de la CTP, președintele Iustin Cionca afirma săptămâna trecută că s-a demarat o anchetă internă, condusă de către vicepreședintele Sergiu Bîlcea, și al cărei rezultat îl așteptăm, în cazul Primăriei, viceprimarul Călin Bibarț afirma, în cadrul ședinței, natural și inconștient (poate că așa i-a cerut primarul Falcă..) că „presa poate să scrie ce dorește”... Adică, ceva de genul: „Ne cam doare în cot de ce s-a scris. Noi, mergem pe drumul nostru”. De ce?

  Nu putem să nu observăm că toți ceilalți „actori” implicați într-un fel sau altul în această poveste au luat o poziție sau măcar au declarat că iau o poziție, cu excepția Primăriei, care este chiar acționarul majoritar la CTP. Faptul că Primăria Arad nu s-a sesizat în această chestiune, decât după ce un consilier local a dus problema în ședință, ridică mari semne de întrebare. Niște semne de întrebare la care mai jos oferim un posibil răspuns. Și, mai ales, un răspuns la întrebarea: „Primăria Arad urmărește interesele arădenilor sau interesele de grup ale partidului aflat la putere în Arad?”

  Citește și: EXCLUSIV – Compania de Transport Public Arad – moșia familiei directoarei Mariana Birău. Asigurări de milioane de lei făcute societății de către firma soțului managerului.

  După cum știți, Compania de Transport Public Arad este condusă de către directorul Mariana Birău, împreună cu ceilalți directori din cadrul companiei. Totuși, regulile din CTP le face, ca în orice altă companie, Consiliul de Administrație (CA) și Adunarea Generală a Acționarilor (AGA). Atât CA-ul, cât și AGA de la CTP sunt înțesate de oameni ai PNL, cu foarte mici excepții.

  Citește și: Procurorii s-au autosesizat în urma investigației Special Arad la Compania de Transport Public

   

  Și-atunci, urmăriți cu atenție componența Consiliului de Administrație al CTP Arad și bineînțeles explicațiile de rigoare:

  Claudia Macra – supusul primarului Gheorghe Falcă, președintele Consiliului de Administrație al CTP Arad și, totodată, city managerul municipiului Arad;

  Samuel Moisa – angajat la Registrul Auto Român – filiala Arad și membru PNL Arad;

  Adela Onica – angajată la Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad (subordonată Primăriei Arad) și soră a fostului viceprimar Cătălin Țițirigă, actual consilier al președintelui CJA;

  Sergiu Dolean – recepționer Casa Doly Paradise și membru PNL Arad;

  Petru Roșu – fost consilier local pe listele PDL Arad și actual membru al PNL Arad;

  Emanuela Chișcontabil șef în cadrul S.C. Târguri Oboare și Piețe Arad S.A. – companie al cărei acționar este Primăria Municipiului Arad;

  Andrei Simo – membru al PNL Arad și șef birou în cadrul S.C. CET Hidrocarburi Arad S.A.

  Dănuț Vîlcea – membru PNL Arad și, totodată, membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței „Piticot” din Arad;

  Viorel Turjuc – angajat al Consiliului Județean Arad și soțul Lilianei Turjuc, șef serviciu în cadrul Departamentului „Serviciul Contabilitate” din cadrul Consiliului Județean Arad

  Mariana Faur – membru PNL Arad și șef serviciu în cadrul S.C. Recons S.A. – mai concret, aceasta răspunde de Ștrandul Neptun.

  Cristian Dolha – membru PSD Arad;

  Ce caută atâtea personaje care dețin funcții plătite în cadrul societăților Primăriei Arad în CA-ul CTP? Să bănuim că ar fi vorba de o fidelizare bănească a acestora, pentru a face ceea ce cere Puterea în interiorul societăților pe care le reprezintă?

  Componența Adunării Generale a Acționarilor:

  Adrian Barbeș – consilier local municipal PNL;

  Geovanni Strona – consilier local municipal PNL; (săracul de el… cât poate să înțeleagă din ceea ce se întâmplă acolo…)

  Simona Stan – consilier județean PNL.

  În ceea ce privește Consiliul de Administrație al CTP, membrii acestuia sunt în funcție din 2012, urmând ca probabil luna aceasta să fie desemnată noua componență. În privința Adunării Generale a Acționarilor, cei menționați mai sus au fost numiți recent, după alegerile locale din iunie. Dar până atunci, ghici ghicitoarea noastră cine a condus CTP-ul cu mâini de fier din 2012 până în 2016? Nu are rost…

  • Geanina Simona Popa-Pistru – fost consilier local municipal PDL, actual consilier local municipal PNL și președinte al Organizației Municipale PNL Arad;
  • Marcela Ana Nicșanu – fost consilier local municipal PDL;
  • Traian Ion Vlaicu-Hergane – fost consilier local PDL;
  • Ioan Plaveți – fost consilier județean PDL și actual consilier județean PNL;
  • Gyorgy Șipoș – fost consilier județean UDMR.

  Așadar, am putea spune că PNL Arad controlează aproape în totalitate Compania de Transport Public Arad, sau cel puțin așa reiese din componența Adunării Generale a Acționarilor și cea a Consiliului de Administrație. Asta fără a mai intra în interiorul CTP Arad și a vedea câți dintre cei angajați acolo, pe funcții importante, sunt de fapt membrii de partid. Pentru că așa este, iar noi știm asta. Totodată, ați fi surprinși să vedeți câte relații de rudenie am găsit între angajații din CTP Arad, frați (al directoarei Birău), surori, soți ș.a.m.d. Dar momentan nu despre asta vorbim, ci despre cei care efectiv controlează compania.

  Să mai adăugăm totuși că Geanina Pistru a fost declarată incompatibilă de ANI din cauza afacerilor derulate între firma acesteia și Compania de Transport Public Arad.

  Ați putea crede că cei din AGA, CA, Primăria Arad, respectiv primarul Gheorghe Falcă, sau Prefectură, nu știu că în cadrul CTP Arad se întâmplă multe nereguli, dar vă asigurăm că nu este așa. Multe dintre aceste nereguli le-au fost sesizate, iar în continuare vă vom arăta o serie de adrese din partea angajaților CTP Arad care au fost trimise celor menționați mai sus.

  Din informațiile pe care le deținem și acum le probăm, nu numai că autoritățile s-au făcut că nu știu nimic despre activitatea din CTP (bunăoară, joi, după ce a izbucnit scandalul, directorul Mariana Birău s-a prezentat la sediul PNL Arad probabil pentru a le spune… ceva), se pare că e mai mult de atât. Și spunem asta pentru că în următoarele zile o să dezvăluim: licitații, în urma cărora firme deținute de apropiați ai PNL (cu funcții în instituții de stat) au reușit să vândă CTP-ului, cu zeci de mii de euro, autobuze de mâna a doua, a căror calitate era îndoielnică; la, se pare, o subminare din interior a intereselor societății, în urma căreia transportul pe anumite rute a fost „pierdut” către firme particulare; la „traseul banilor” încasați din biletele plătite de călători etc.

  Iar înainte de a vă lăsa să vă delectați cu ceea ce autoritățile au fost puse la curent de foarte multă vreme și nu au făcut nimic, postăm o asigurare încheiată de firma soțului directoarei cu CTP, SC Sorinevasig SRL, asta ca să nu mai existe niciun dubiu că soții au făcut afaceri între ei folosind o societate de stat și încasând bani grei în visteria familiei. Dar, oare, câți bani dintre aceștia au ajuns în visteria partidului? Rămâne să aflăm probabil, mai ales că avem încredere că procurorii își vor face treaba cum scrie la carte

  alt

   

   

  adrese-1 adrese-2 adrese-3 adrese-4

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ati auzit cu totii de cele 7 minuni ale lumii antice. Dar , pun pariu , ca de minunile din CTP nu!
   1. Conducerea se plange cu nu exista suficienti vatmani pentru acoperirarea turelor , dar in sertar la seful de la circulatie se opresc o multime de cereri de (re)angajare ale fostilor vatmani. Ba mai mult , prin diferite chichite , vatmanii care nu sunt pe placul Neacsiului , sunt suspendati/concediati/concediati de boala.
   2. Desi sunt insuficienti vatmani , se intampla ca unii dintre ei (dupa Chipul si Asemanarea conducerii) sa beneficieze de concedii medicale nejustificate sau de concedii neplatite. In schimb cei care nu sunt placuti de catre conducere muncesc in medie cu 60-70 de ore peste norma lunara.
   3. Exista o spalatorie de vagoane in depoul UTA. Dar , majoritatea vagoanelor sunt jegoase. Ele (vagoanele), nu au loc in spalatorie de covoare , masini private si alte alea
   4. Sectia circulatie are o masina de interventie. Cu toate astea toti cei care raman defecti trebuie sa intre in depou , indiferent cat de mic ar fi defectul. In acest timp masina de interventie duce pe unii dispeceri acasa , pe unii sefi de depou la cumparaturi la Kaufland, iar pe unii mecanici de interventie la birturile unde se practica jocuri de noroc.
   5. Desi lungimea liniilor este aceiasi indiferent de zi , in weekend minutele alocate parcurgerii acestora , precum si minutele de repaus scad dramatic, o tura avand si cu 16% mai putine minute. Oare de ce? Probabil pentru a compensa sporul de 24% pentru zilele de sambata/duminica. Astfel , in realitate sporul e de 8-10%.
   6. Exista in depou o sectie de reparatii curente. Care are aproximativ 2000 de metri patrati , dar , unde cu greu vei gasi un mecanic sau un electrician cand ai nevoie , dar si mai greu vei gasi o piesa pentru tramavaiul defect sau un banal polizor unghiular (flex)…..
   7. Exista o sectie de bobinaj la depoul UTA care are si doi bobinatori. Cu toate astea lucrarile de bobinaj se externalizeaza. La o firma prietena biensur.
   Si exemplele ar putea continua….

   +19 voturi
   +1
   -1
  2. Mituirea, o maladie ce are rădăcini atât de adânci în societatea românească, a infectat adânc și pe cei de la CTP. Nepotismul și ca o rezultantă a acestuia, Servilismul/Pupincurismul a devenit notoriu în întreg aparatul administrativ, dar și după cum se vede și în cadrul companiilor locale de stat. Nu se poate altfel. Putreziciunea molipseste totul în jur. “Peștele de la cap se împute”… o bine/bună zicală rom.

   Să vedeți ce găsiți la CET!!! Acolo sunt si salarii mai grase! Să vedeți acolo furataciuni, contracte umflate si proba de nepotism și angajați care nici măcar nu știu unde este cet-ul situat în Arad.

   Ăștia sunt românii! Ei cred că totul se rezumă la o vizită la biserică și dacă Popa spune că”Dumnezeu le-a iertat păcatele” pot merge mai departe și fura/minții din nou.

   Toți angajații CTP care au știu ce se întâmplă în companie și au tăcut, sunt Complici Morali. (Deocamdată)

   Procurorii de toate specializările au multă treabă in Arad. Mafia PDL-istă a lui falcă a acaparat totul. Toți sunt bine mersi. Au case babane si chefuiesc pe banii primăriei la Ștrand, de ex. Toți care în ultima campanie electorală locală l-au votat pe falcă și nu sunt niște idioți, au legături Mafiote cu numitul “Il Capo di famiglia”. Iar pentru asta primesc funcții, locuri de muncă la toată familia și contracte. Așa funcționează Aradul!

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. Toti angajatii CTP traiesc intr-o teroare continua .
   aici daca nu faci parte din sistem , vei fii inlaturat.
   putinii oameni pe care sefii nu ii au la mana cu nimic santajabil , devin un pericol pentru toti ceilalti .
   exista o intreaga armata de angajati pusi pe urmele tale
   care cauta sa-ti gaseasca nod in papura , orice mica greseala sau abatere de la regulament este speculata la maxim , pentru ca omul sa fie obligat , fortat sa devina parte a sistemului.
   esti chemat la birou ,si ti se pune in vedere ,i-ti dai demisia , ca altfel, oricum vei fi dat afara.
   daca esti sofer sau vatman ,deci un angajat indispensabil ,interesul lor este sa te aibe cu ceva la mana , sa devii santajabil , ca ei sa se asigure ca nu vei indraznii sa deschizi gura , si atunci unmeaza o discutie amiabila in care ti se spune , te iertam pe moment , dar ciocul mic si nu uita ca te avem la mana .
   acum ce inseamna sa te aibe la mana.
   sa fii vatman cu permisul suspendat, si sa primesti un loc de munca acceptabil pana revii la vechiul post.
   sa primesti un post , unde sa castigii banii , decent fara prea mult efort, dispeceri , manevrant , revizor , paznic , sefi de orice fel , dar si simplii mecanici sau electricieni angajati pe pile , care sant adusi de catre diversi indivizi deja angajatii la ctp.
   60 % din angajati mai au pe cineva din familie adus la ctp, aici sant clanuri intregi angajate .
   vatmanii de ghioroc , sant lasati sa faca ciubuc .
   controlorii baga in buzunar sume substantiale de la cei prinsi , carora nu le elibereaza amenda.
   toate posturile , care ar trebui scoase la concurs , sant acoperite urgent , si in liniste de catre cineva adus de catre cei deja aflati in sistem , sau sant trimis de la PNL . orice individ , care are o recomandare de la cineva din conducerea pnl este imediat angajata ca este omul trimis de sefu ,
   toata ierarhia de condurere este comandata de la centru , toti factorii de decizie sant numiti si aprobati de la centru , singurul criteriu este loialitatea fata de sefi . sau apartenenta la PNL .
   pentru a nu crea suspiciuni , unii sefi ,sant invartiti si schimbati periodic intr-e ei postul lor primind diverse denumiri , oneori mai primesc atributii noi , bineintele marinduli-se si leafa corespunzator.
   daca un factor de decizie iese la pensie ,acel post nu va fii acoperit , atributiile lui sant inpartite la altii 4 -5 sefii , care bineintele vor inpartii intr-e ei si salarul acestuia.

   +9 voturi
   +1
   -1
  4. dezbina si stapineste
   si cine nu este cu noi e impotriva noastra
   eceste 2 sloganuri sint cele care au dus la actuala
   stare de fapt la CTP
   informatori si lingai sant la orice pas
   practic acestia sant atat de multi ca orice om
   relativ normal ,fuge de ctp dupa cateva luni de la
   angajare ,rupand pamantul
   o gramada de oameni relativ cinstiti , care au incercat sa-si faca datoria decent in aceste conditii au ajuns la concluzia , ca e mai bine sa plece si sa scape din acest infern

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. negociere de salar la ctp
   cele 2 sindicate controlate de conducere au aceptat toate conditiile propuse de manager .
   al treilea sindicat , prin liderul sau domnul Costut
   a cerut o marire de salar de 10 %
   acestuia ia fost comunicat de catre manager , ca o marire de 10% ar insemna ,concedierea a 100 de angajati.si ca se va lua o hotarare in zilele care vor urma
   incepand , de a 2 zii , conducerea a facut tot posibilul ca totii cei 800 de angajatii sa afle ,ca daca vor fi dati afara 100 dintr-e ei , va fii din vina lui Costut.
   in zilele urmatoare acesta , pe langa o gramada de injuratur ,unele primite direct dar foarte multe pe la spate , de catre cei amenintati , printr-e altele cineva la sfatuit , ca ar fii bine sa-si faca rost de o casca de protectie , cand se mai plimba prin curtea CTP-ului , ca sant o gramada de cladiri vechii si foarte este posibil sa se trezeasca cu vre-o tigla sau cu vre-o caramida in cap .cazuta intamplator de pe vre-0 cladire .

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Atata vreme cat aceste demersuri vin doar sa sprijine un singur om , ele sunt sortite esecului. Luptati pentru o cauza , nu pentru un individ. Puneti toti osul si impreuna o sa reusiti sa ii dati jos pe ciocoi. In 1994 i-au infrant pe grevisti , pentru ca intre ei erau fomistii care azi sunt informatorii lor. Daca va uniti si ii eliminati dintre voi pe delatori , nu exista sa nu aveti castig de cauza.

    +8 voturi
    +1
    -1
  6. Și uite cum iese la suprafață adevărul, ca uleiul pe apă.
   Scrieți oameni buni, fiecare, tot ce știți cu nume și prenume, date exacte, când, cine, cum, …etc și punețile pe mail la redacție. Aveți camere foto la telefoane. Înregistrați convorbiri și discuții. Documentați cât se poate, cele spuse în scris. Declarațiile voastre pot fi anonime, dar extrem de utile procurorilor.

   Caracatița Mafiei pdl-iste conduse de numitul falcă, Il Capo di Famiglia, trebuie desconspirată. Aveți acum ocazia. Nu o ratați că este păcat. Furunculul ăsta plin de puroi rău mirositor trebuie curățat.
   ”Javrele ordinare” trebuie expuse și cu ajutorul procurorilor, SISTEMUL MAFIOT trebuie desfințat.
   SAR contribuie cu partea lui, după cum vedeți. Voi cetățenii cu ochii deschiși, trebuie să contribuți și voi cu o parte.

   Cum să fi ascultat când vrei ceva ce meriți să ai, cum ar fi de ex. Linia 19. Că doar plătești impozite locale. Cine să te asculte și să respecte nevoile tale de cetățean al Aradului? ”Locotenenții mafiozo” a la Birău, ai numitului falcă? Mai există cineva în orașul ăsta care crede că pe parcursul vieții lui v-a avea parte de un transport în comun similar celor din țările normale?

   Imposibil dacă ”Sistemul mafiot pdl-ist de căpușare” mai funcționează.

   +7 voturi
   +1
   -1
  7. E clar cei din pdl acum pnl arad au facut exact ca in ,,ferma animalelor,,de orwell…i au depasit pe psd la mafie aia sunt mici copii pe langa mafia lui falca!!imi aduc aminte de falca cand a ajuns primar imediat i a intins o capcana sefului de atunci al politiei obligandu si sa isi dea demisia….pdl a politizat tot eu partid mai rau cacsi pdl nu cred ca am avut in aceasta tara si cand era pcr cred ca se fura mai putin!!!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.