Poliția Economică a ridicat saci de documente de la CTP. Se pregătește debarcarea directorului Mariana Birău?

  de Andrei Fuliaș | 27 aprilie 2017, 11:56 AM | Culise | Topic special

  7

  Mulți dintre cititorii noștri ne-au tot întrebat în ultimele săptămâni ce se mai petrece la SC Compania de Transport Public Arad SA, societate al cărei acționari sunt Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, dar și de ce s-a așternut liniștea peste tot ceea ce se petrece acolo. Ei bine, așa cum le-am răspuns încă de la finalul anului trecut, la CTP doar pare că e liniște, fiindcă lucrurile sunt de fapt destul de agitate. Noi eram convinși că autoritățile își fac treaba, mai ales după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-au autosesizat din oficiu și au demarat cercetări în vederea lămuririi situației scrise de către noi și publicată pe Special Arad sub titlul EXCLUSIV – Grup infracțional organizat, „combinație” a unui angajat, greșeală sau ce? Compania de Transport Public împreună cu ziarul „Aradul” au ascuns o licitație publică pentru spații!

  Ei bine, surse din CTP Arad ne-au anunțat că ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au ridicat, miercuri, saci întregi cu documente de la sediul societății. Aceleași surse susțin că lucrurile sunt destul de nasoale. Prezența ofițerilor Poliției Economice și ridicarea documentelor este confirmată, totodată, și de către surse din cadrul IPJ Arad. Concomitent cu Poliția Economică, se pare că la sediul Companiei de Transport Public Arad au descins și inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad (ITM).

  Așadar, lucrurile sunt departe de a se fi liniștit la CTP Arad. Dimpotrivă, dacă este să ne luăm după volumul de documente ridicate și după timpul de care au avut nevoie autoritățile să cerceteze neregulile din cadrul societății Primăriei și a Consiliului Județean, am putea spune că problemele sunt multe și mari pentru conducerea companiei și nu numai.

  În același timp, surse din CTP Arad susțin că se pregătește inclusiv debarcarea directorului Mariana Birău din fruntea societății. În locul acesteia, pentru fotoliul de director, sunt vehiculate mai multe nume, dar pe care momentan ne ferim să le facem publice, până când nu avem mai multe informații și cât mai exacte. De menționat este și faptul că Marianei Birău îi expiră contractul la începutul lunii mai, adică peste mai puțin de două săptămâni, iar potrivit legii acest contract nu mai poate fi prelungit.

  Așadar, după Gospodărirea Comunală și Biblioteca Județeană, ne putem aștepta la un nou „concurs” pentru șefia unei societăți subordnate PMA, respectiv CJA.

  Citește și: Procurorii s-au autosesizat în urma investigației Special Arad la Compania de Transport Public

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.