duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Virusul SARS-CoV-2 poate fi anihilat în doar două secunde de pe suprafețe cu ajutorul radiațiilor cu unde milimetrice, arată un studiu

  de - | 30 noiembrie 2021, 5:47 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  COVID-19 într-un vas de sânge / ilustrație (foto: TEL AVIV UNIVERSITY)

  Oamenii de știință au făcut o nouă descoperire importantă în lupta cu pandemia. Medicii din Israel susțin că undele milimetrice pot fi un instrument eficient în distrugerea în proporție de 99% a coronavirusurilor de pe suprafețe. Studiul a fost publicat și pe site-ul Editurii jurnalelor științifice
  „peer-reviewed” Springer Science+Business Media.

  Oamenii de știință de la Universitatea Ariel din Israel au ajuns la concluzia că virusul SARS-CoV-2 poate fi anihilat în doar două secunde cu ajutorul radiațiilor speciale, scrie The Jerusalem Post, citat de Aleph News.

  Undele milimetrice pot fi un instrument eficient în distrugerea în proporție de 99% a coronavirusurilor și a poliovirusurilor aflate pe suprafețe.

  Laboratorul nostru se concentrează pe sursele de radiații electromagnetice. Acest tip de radiație funcționează în regimul undelor milimetrice, ceea ce înseamnă că ele au o lungime de undă de aproximativ trei milimetri. Comparativ, radiația unui telefon mobil are o lungime de undă de aproximativ 30 de centimetri, iar cea a unui cuptor cu microunde de 12 centimetri“, explică profesorul Moshe Einat de la Departamentul de inginerie electrică al Universității Ariel și co-autorul studiului publicat recent în revista Environment Chemistry Letters.

  Tehnologia nu poate viza virusul din corpul uman

  Totuși, în prezent, această tehnologie nu poate viza virusul din corpul uman, „dar poate fi util pentru încăperi, echipamente și toate formele de suprafețe, care trebuie curățate de orice virus și, în special, de coronavirus“, spune Gabi Gerlitz, biolog.

  Sursa: Aleph News

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.