vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  USR PLUS: Acțiune împotriva Pachetului de mobilitate

  de - | 17 iunie 2020, 9:40 AM | Comunicate contra cost

  0

  Delegația USR PLUS cere Guvernul României să pregătească acțiunea juridică la Curtea de Justiție a UE împotriva Pachetului de mobilitate.

  La nivelul Uniunii Europene urmează să fie adoptate noi norme privitoare la transportul rutier în cadrul Pachetului de mobilitate, acesta fiind rezultatul unor negocieri care au avut loc în cadrul legislaturii precedente a Parlamentului European.

  În mod regretabil, anumite prevederi ale pachetului normativ în forma sa actuală, precum obligația întoarcerii camioanelor în țara de origine la fiecare 8 săptămâni sau regulile privind cabotajul, vor avea un impact negativ asupra activității firmelor românești din domeniul transportului rutier internațional, care reprezintă un sector important al economiei României.

  Vlad Botoș, europarlamentar Alianța USR PLUS: „Considerăm anumite prevederi ale acestui pachet ca fiind contrare principiilor liberei circulații a serviciilor, bunurilor și forței de muncă în interiorul pieței unice, sau sunt în contradicție cu prevederile Pactului Verde European.

  Eforturile noastre susținute de a opri adaptarea acestui pachet s-au lovit de inerția deciziilor luate în legislatura precedentă. Argumentele aduse de guvernele României din perioada anterioară nu au fost încadrate într-o strategie coerentă pentru a înclina balanța negocierilor în favoarea unui tratament echitabil pentru firmele românești. Din păcate, nu au fost consolidate nici alianțele cu statele la fel de interesate ca România în elaborarea unui text legislativ echilibrat.

  În decembrie 2018, guvernul PSD a preferat să se abțină la votul din Consiliul Uniunii Europene și nu s-a alăturat statelor europene care au protestat împotriva prevederilor Pachetului de mobilitate.

  Solicităm Guvernului să demareze pregătirea unui atac pe cale juridică la Curtea de Justiție a UE pentru contestarea și anularea actelor normative care fac parte din Pachetul de mobilitate, în virtutea dreptului acordat statelor membre în acest sens.

  Delegația USR PLUS în Parlamentul European este pregătită să ofere orice sprijin necesar și rămâne deschisă bunei cooperări cu Guvernul României, în interesul cetățenilor români.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.