sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sebastian Bulumac și-a anunțat colegii că nu mai vrea să fie candidatul PLUS la primărie și că demisionează din partid

  de Andrei Fuliaș | 1 martie 2020, 10:46 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  5

  Fost candidat la fotoliul de primar în 2016, atunci când a intrat în cursă independent, susținut totuși de PSD și de alte mici partide sau grupări, Sebastian Bulumac a intenționat să candideze din nou pentru cea mai râvnită funcție din Arad, însă sub sigla alianței USR-PLUS. Însă se pare că lucrurile petrecute în interiorul PLUS, respectiv în interiorul alianței cu USR, n-au fost tocmai pe placul sau în favoarea lui Bulumac.

  De altfel, Special Arad a anunțat încă din luna ianuarie faptul că este foarte posibil ca Sebastian Bulumac să nu ajungă să fie candidatul USR-PLUS și chiar nici măcar al PLUS. Explicam atunci că, deși este favorit pentru câștigarea cursei interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Aradului, probabilitatea ca cei din conducerea centrală a partidului să intervină era una destul de mare, mai ales ținând cont că Bulumac primise „aviz negativ” din partea Consiliului de Coordonare Regională al PLUS. Respectivul „aviz negativ” se referea la oportunitatea politică a candidaților și mai concret la susținerea candidaturii sale din 2016 de către PSD. Cu alte cuvinte, cei din PLUS își propuneau să evite o eventuală asociere a candidatului partidului lor, oricare ar fi acela, cu un PSD.


  Citește și: Alianța 2020 USR-PLUS Arad este la răscruce de drumuri. Unele dintre acestea duc direct în centrul unor furtuni!


  Ulterior, așa cum anticipam, a câștigat o primă etapă a cursei interne din PLUS, mai exact a câștigat votul membrilor din filiala arădeană, clasându-se pe primul loc, cu un scor de 53%. Doar că mai urmau niște etape din respectiva cursă internă, etape în care sursele noastre afirmau că Bulumac nu se va impune.

  A trecut aproape o lună de zile de la acea primă etapă la care făceam referire adineauri, timp în care așteptam cu toții să vedem ce se întâmplă, chiar dacă deja aveam semnale de câteva săptămâni că invalidarea candidaturii lui Sebastian Bulumac este iminentă. Informațiile noastre, obținute pe surse, evident, spuneau că unul dintre liderii PLUS, mai exact europarlamentarul Dragoș Tudorache, ar fi transmis deja verbal acest lucru. Totuși, toată lumea, inclusiv noi, așteptam confirmarea oficială a acestei decizii. Însă această confirmare n-a venit nici până la această oră, sau cel puțin nu printr-o poziție oficială a reprezentanților PLUS.

  Am putea spune însă că această confirmare a venit în cursul acestei zile, atunci când Sebastian Bulumac a luat o decizie radicală. Acesta și-a anunțat colegii, pe grupul intern de WhatsApp, că își retrage candidatura și că își dă demisia din PLUS, punând accentul pe „unilateral” și „irevocabil”. Adică nu mai există cale de întoarecere. Acesta le-a scris un mesaj lung, în care și-a explicat punctual decizia.


  Citește și: Sebastian Bulumac a câștigat prima etapă a alegerilor interne din PLUS, însă candidatura sa la Primăria Aradului nu e bătută în cuie


  N-o să ne punem acum să redăm tot mesajul, însă vă enumerăm pe scurt câteva dintre motivele enunțate de Bulumac: – nerespectarea principiilor și obiectivelor partidului; – lipsa de curaj politic, de strategie, transparență și fler politic; – lipsa comunicării eficiente; – structura stufoasă și greoaie a partidului; – trădarea interesului partidului prin sabotarea candidaților aleși de filiale; – antepronunțarea membrilor BN, Dragoș Tudorache și Victor Giosan, în discuțiile cu membrii din țară;  – senzația că PLUS a fost creat doar pentru a fi o locomotivă electorală doar pentru unii oameni din conducere și favoriții lor; – sabotarea și trădarea interesului partidului PLUS prin oferirea unor informații importante de către persoane cu funcții importante în PLUS, către filiala USR Arad, în urma cărora au scăzut șansele PLUS pentru o negociere echitabilă. Iar lista continuă, mesajul fiind, cum spuneam unul foarte lung.

  Așadar, nemaiavând răbdare, sau poate cunoscând deja decizia celor din conducerea centrală, adică de invalidare în ceea ce privește candidatura sa, Sebastian Bulumac a decis să se despartă de PLUS, după un „mariaj” destul de scurt.

  Totuși, de remarcat ar fi și faptul că, până la momentul redactării acestui articol, Sebastian Bulumac nu a anunțat și public, printr-un comunicat de presă sau măcar pe pagina sa de Facebook, decizia de a se despărți de plus, unilateral și irevocabil, așa cum a făcut-o pe grupurile interne ale PLUS.

  L-am contactat însă pe Sebastian Bulumac cu privire la acest subiect, iar răspunsul acestuia a fost următorul: „Bună seara. Nu doream să comentez nimic pe acest subiect până la finalizarea negocierilor dintre USR și PLUS pentru desemnarea candidaților pentru alegerile locale. Însă, având în vedere că poziția mea exprimată azi pe un grup intern PLUS, a ajuns în posesia redacției d-voastră, nu am de ales și voi posta public. Voi reveni probabil cu alte detalii, având în vedere că am rămas dator presei și opiniei publice cu o astfel de dezbatere anunțată acum două luni. Cum însă cei de la USR Arad au refuzat invitația la acea discuție, o să o transform într-o conferință de presă în care voi răspunde tuturor întrebărilor și voi expune nu doar tot ce s-a întâmplat în 2016, ci și în PLUS și Alianță în ultimele luni”. 

  Urmează, probabil, ca Sebastian Bulumac să-și anunțe și public intenția de a renunța la candidatura la primărie și de a demisiona din PLUS, așa cum ne-a transmis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tipic pentru Bulumac. E ok daca va candida el, daca nu se supara si pleaca. In 2016, a spalat pe jos cu cei care au indraznit sa candideze de la alte partide, pe motiv ca sunt intelesi cu Falca. de ce nu acceptam acum sa sustina alt candidat? Isi arata caracterul. As mai avea o dorinta: sa candideze independent sa vada EXACT cate procente face, fara PSD. Ma rog, nu stiu de ce am scris la plural…

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. poate fi la fel de bine un gest de negociere.

   Un pic de presiune pentru un rezultat favorabil.

   Demisia e demisie atunci cand e scrisa , si nici atunci nu e sigura pentru ca in lumea politica mioritica exista si retragerea demisiilor.

   Asa ca , rabdare….

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.