vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    „Unde se termină scroll-ul?”. Atelier de scriere tematică și creativă de poezie contemporană, cu Vasile Leac

    de Special Arad | 6 iunie 2023, 5:51 PM | Cultură

    0

    Asociația Doar Mâine invită toți elevii și studenții din oraș să participe la atelierul de scriere tematică și creativă de poezie contemporană „Unde se termină scroll-ul?”. Atelierul va fi coordonat de poetul, publicistul și curatorul Vasile Leac între 16 și 17 iunie 2023.

    În cadrul atelierului se vor aborda teme legate de cultura digitală, de ecologie și viață personală, iar participanții vor răspunde la întrebări specifice crizelor contemporane produse de suprautilizarea noilor tehnologii. De asemenea, participanții vor învăța tehnici de scriere tematică și de cercetare.

    Doritorii se pot înscrie printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau Instagram Post-Educația precizând numele, vârsta și o confirmare a participării la cele două zile de atelier.

    Mai multe detalii, pe site-ul proiectului.

    Evenimentul face parte din proiectul Post-educația. Pedagogii ale crizei face parte din Programul Cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

    Citește și:

    •  Artă cu realitate augmentată în spațiul public, la Arad, coordonat de colectivul DARV (Linz, Austria)

    •  Experimente artistice cu „Semne de viață”, la Muzeul de Științe ale Naturii

    •  De la „selfie” la „selfFREE”. Oglinzi spre viitor prin expresie artistică „3 în 1” | Video

    •  Sincronizarea Arad – Timișoara „Capitală Europeană a Culturii” a început cu „pixeli dintr-un trecut viitor” | Video

    •  Cât de „post-” suntem și care e rolul tehnologiei în societate? Rezumat post-„Post-Educația” și post-Ars Electronica la Arad

    Proiectul „Post-educația. Pedagogii ale crizei” își propune să dezvolte un ecosistem cultural care să susțină educația în abordarea crizelor actuale (climatice, energetice, politice, epidemiologice etc.) și în crearea de strategii pentru un viitor sustenabil, prin valorificarea rolului critic și emancipativ al artei și cel inovativ al noilor tehnologii. În cadrul proiectului vom organiza o serie de evenimente deschise publicului larg printre care: conferința Post-educația în care vor fi invitați teoreticieni ai artei, filosofi, pedagogi etc., expoziții realizate de studenți și elevi din Arad, Timișoara și București, ateliere de idei organizate în aer liber, mai multe sesiuni de mediere culturală la Complexul Muzeal Arad și ateliere pedagogice pilot cu artiști din țară și străinătate.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.