duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Artă cu realitate augmentată în spațiul public, la Arad, coordonat de colectivul DARV (Linz, Austria)

  de Tomck@t | 18 mai 2023, 6:27 PM | Cultură

  0

  Asociația „Doar Mâine” continuă seria de ateliere artistice în cadrul proiectului „Post-Educația”, parte a programului de colaborare între Arad și Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Următorul eveniment, pe 26 mai, va fi o expoziție inedită de artă AR (realitate augmentată), în urma unui atelier coordonat de colectivul artistic DARV din Linz, Austria.

  Expoziția este rezultatul Atelierului de artă și tehnologie DARV, o experiență de cinci zile în care sunt create proiecte artistice de către elevi și studenți și implementate în realitate augmentată, cu ajutorul mentorilor din cadrul colectivului DARV din Linz.

  În următoarele zile, la acest atelier participă elevi de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad și studenți de la Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” Arad, iar împreună cu artiștii invitați se vor concentra asupra schimbărilor climatice din Arad, care vor fi abordate prin mijloace analogice și digitale. Scopul acestui demers este creșterea gradului de conștientizare în privința schimbărilor climatice.

  Atelierul este conceput, condus, implementat și co-organizat de colectivul DARV: Violeta Ivanova (artist conceptual), Mihaela Kavdanska (artist media) și Florian Weinrich (programator), cei doi din urmă fiind cei care au creat (alături de artistul Ovidiu Eftimie) și noua sală imersivă din Muzeul de Artă (vezi aici).

  Vernisajul expoziției va fi în data de 26 mai, la ora 18, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, iar accesul va fi gratuit.

  Expoziția „Atelier DARV: artă AR în spațiul public” face parte din proiectului „Post-educația. Pedagogii ale crizei”, care este o componentă a traseului „Orizonturile Cunoașterii” (dezvoltat de Asociația Doar Mâine, Minitremu, Asociația Foc și Pară și Kinema Ikon) din cadrul Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Complexul Muzeal Arad și Forumul Cultural Austriac București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.