De ce a apărut o trecere pentru pietoni în Pădurea Ceala către 3 Insule

  de Raluca Medeleanu | 26 March 2023, 9:05 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  3

  O trecere pentru pietoni și-a făcut „apariția” pe drumul care trece prin Pădurea Ceala, către 3 Insule, iar acest lucru a produs numeroase discuții în rândul internauților, pe diferite grupuri de Facebook, majoritatea amuzându-se de situație.

  Postarea inițială a fost făcută pe un grup din Arad, de un bărbat care a notat următoarele:

  „S-a făcut trecere de pietoni și tocmai unde: în PĂDURE la Ceala au făcut o trecere de pietoni pe o porțiune de 4 km. Să nu vă mire că ați văzut undeva o trecere unde erau numai lanuri de porumb sau alte lucrări de tot râsul prin alte orașe, uite că și Aradul vrea să-i ajungă din urmă pe toți cu minunățiile. Concluzia ar fi că cineva trebuie să se scape de niște vopsea și nu mai știu ce și unde să coloreze cu ea…”, a scris bărbatul.

  În urma postării, au apărut numeroase replici acide, majoritatea îndreptate către Primărie, care era acuzată că face investiții fără cap.
  „Bine că în altă parte abia se vede trecerea și ei fac în pădure. Ăștia și-au pierdut creierii”, „asta e trecere pentru iepuri, ce știm noi”, „Concluzia mea e că se decontează din banii publici niște sume fabuloase în interes personal și prostimea tace și la nebunii” – sunt câteva dintre comentariile apărute pe Facebook.

  Din această cauză, Primăria Arad a emis un punct de vedere în care neagă implicarea și indică Direcția Silvică Arad ca fiind responsabilă.

  „Cert este că terenul nu aparține Municipiului, iar solicitarea de marcare a acestei treceri de pietoni nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei de Sistematizare a Circulației, întrucât drumul nu este în administrarea noastră”, transmite Primăria Municipiului Arad.

  Pe de altă parte, aflăm de la administrația Luncii Mureșului că trecere pentru pietoni din Pădurea Ceala chiar are un rol, nu este doar amplasată fără sens pe drum, ci face parte dintr-un traseu care este adesea străbătut de copii.

  „Acolo, drumul (care, atenție, e forestier, deși e asfaltat) se intersectează cu un traseu educativ al Parcului Natural Lunca Mureșului, traseu străbătut de foarte mulți copii, astfel încât trecerea de pietoni se impunea. Se impunea de două ori aș zice, pentru că majoritatea șoferilor circulă pe respectivul drum cu 100 de km la oră, deși limita e de 30 de km la oră (…) zilnic circulă bizonii cu 100 km la oră prin parc. Și mulți au ajuns în pădure în curba aia”, a explicat Orlando Toader de la Parcul Natural Lunca Mureșului.

  Fotografia de mai jos prezintă semnul de pe copac destinat traseului la care face legătura trecerea pentru pietoni din Pădurea Ceala:

  trecere pentru pietoni padurea ceala traseu

   

  • Citește și: Documentarul despre Lunca Mureșului, în selecția oficială a unui festival internațional din Ungaria • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aproape că aș fi „înghițit” explicația și justificarea dlui. Orlando Toader (care conține și niște „semințe” de adevăr și logică), DOAR dacă…:
   – acea Trecere de Pietoni ar avea SEMNE DE CIRCULATIÈ cu Trecere Pietoni și cu vreo 100m inainte, cel de Preavertizare Trecere Pietoni;
   – acea Trecere ar avea si Avizul Poliției Rutiere;
   – acea Trecere ar avea si PENTRU PIETONII CARE VIN PRIN PADURE , niște tăblițe-săgeți indicatoare că DOAR PE ACOLO se traverseaza șoseaua;
   – daca acea Trecere ar avea niste dungi orizontale albe pe asfalt, de presemnalizare, eventual cu mini-vibratoare (NU cu „gâlme” mari de să-ți sară roțile !!!).
   .
   Dacă toate aceste „mici” detalii ar fi completate, da, atunci chiar aș accepta DORINTA REALĂ de UTILITATE a acestei idei.
   Altfel, sunt nevoit să subscriu celorlalți care consideră acea „zebră” o stupiditate sau o lucrare „cu dedicație”.
   Și ar fi păcat….

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Doamna Medeleanu, sunteti jurnalist, aveti toate parghiile necesare pentru a afla adevarul. Eu nu le am. Am doar prieteni care, cu bunavointa, m-au informat corect. Cererea de executare a acelui marcaj, catre serviciul circulatie al politiei, a fost facuta de directia silvica, de care apartine acel drum. Care drum, atentie, e inregistrat ca drum forestier, chiar daca e asfaltat. Intr-adevar, marcajul a fost solicitat pentru a evita posibile accidente cu copiii care folosesc un traseu turistic ce traversează acel drum. Mai ales ca se stie ca pe acolo se cricula cu viteza, fara precautii. Ca, nu-i asa, doar e un drum prin padure! O informatie, neverificata suficient, recunosc, este ca acel marcaj a si fost executat „pro bono”. Deci, discutii inutile si de-a dreptul prostesti pe facebook…

   0 voturi
   +1
   -1
   • Domnule Greiere, cred ca exact ce spuneti dvs reiese si din comentariul domului Orlando Toader, de la Lunca Muresului, acesta fiind si motivul pentru care l-am citat si pentru care am si considerat sa scriu articolul, ca sa se inteleaga motivul pt care a aparut trecerea pentru pietoni. Deci nu prea inteleg ce incercati sa insinuati cu „parghiile mele legale de a afla adevarul”

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.