De ce a apărut o trecere pentru pietoni în Pădurea Ceala către 3 Insule

O trecere pentru pietoni și-a făcut „apariția” pe drumul care trece prin Pădurea Ceala, către 3 Insule, iar acest lucru a produs numeroase discuții în rândul internauților, pe diferite grupuri de Facebook, majoritatea amuzându-se de situație.
Postarea inițială a fost făcută pe un grup din Arad, de un bărbat care a notat următoarele:
„S-a făcut trecere de pietoni și tocmai unde: în PĂDURE la Ceala au făcut o trecere de pietoni pe o porțiune de 4 km. Să nu vă mire că ați văzut undeva o trecere unde erau numai lanuri de porumb sau alte lucrări de tot râsul prin alte orașe, uite că și Aradul vrea să-i ajungă din urmă pe toți cu minunățiile. Concluzia ar fi că cineva trebuie să se scape de niște vopsea și nu mai știu ce și unde să coloreze cu ea…”, a scris bărbatul.
În urma postării, au apărut numeroase replici acide, majoritatea îndreptate către Primărie, care era acuzată că face investiții fără cap.
„Bine că în altă parte abia se vede trecerea și ei fac în pădure. Ăștia și-au pierdut creierii”, „asta e trecere pentru iepuri, ce știm noi”, „Concluzia mea e că se decontează din banii publici niște sume fabuloase în interes personal și prostimea tace și la nebunii” – sunt câteva dintre comentariile apărute pe Facebook.
Din această cauză, Primăria Arad a emis un punct de vedere în care neagă implicarea și indică Direcția Silvică Arad ca fiind responsabilă.
„Cert este că terenul nu aparține Municipiului, iar solicitarea de marcare a acestei treceri de pietoni nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei de Sistematizare a Circulației, întrucât drumul nu este în administrarea noastră”, transmite Primăria Municipiului Arad.
Pe de altă parte, aflăm de la administrația Luncii Mureșului că trecere pentru pietoni din Pădurea Ceala chiar are un rol, nu este doar amplasată fără sens pe drum, ci face parte dintr-un traseu care este adesea străbătut de copii.
„Acolo, drumul (care, atenție, e forestier, deși e asfaltat) se intersectează cu un traseu educativ al Parcului Natural Lunca Mureșului, traseu străbătut de foarte mulți copii, astfel încât trecerea de pietoni se impunea. Se impunea de două ori aș zice, pentru că majoritatea șoferilor circulă pe respectivul drum cu 100 de km la oră, deși limita e de 30 de km la oră (…) zilnic circulă bizonii cu 100 km la oră prin parc. Și mulți au ajuns în pădure în curba aia”, a explicat Orlando Toader de la Parcul Natural Lunca Mureșului.
Fotografia de mai jos prezintă semnul de pe copac destinat traseului la care face legătura trecerea pentru pietoni din Pădurea Ceala:
Comentariile portalului
Sunt uimit cati specialisti pot exista aici. Nu-i asa ca toti sunteti experti tehnici, proiectanti de structura, diriginti de santier sau macar proaspeti absolventi ai facultatii de constructii?
Demisia unflatule
Pan la urma io nu mai inteleg nimica! O fo bun manageru pana acuma sau.... de acuma! No fo bun manageru pan acuma .... dar o fi bun de acuma incolo!? (...)