marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Traficanți de droguri, prinși de DIICOT. Aduceau „marfa” din străinătate și o vindeau în România

  de Special Arad | 3 decembrie 2021, 9:46 PM | Naţional

  0

  Ieri, 2 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în introducerea în țară și distribuirea de cannabis.

  Începând cu luna ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au documentat activitatea infracțională a unei grupări bănuite de introducerea în țară și distribuirea de cannabis, în zona localităților Târgu Ocna, Dărmănești, Comănești și Moinești, din județul Bacău. La data de 2 decembrie a.c., au fost depistate în flagrant delict 3 persoane, după ce ar fi primit un colet cu droguri din Spania. De asemenea, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, fiind puse în executare și 5 mandate de aducere, în vederea audierii și documentării întregii activități ilicite. În urma activităților desfășurate, au fost descoperite 1,3 kg de cannabis, dispozitive folosite la cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, precum și o armă de vânătoare și muniția aferentă, deținute ilegal.

  Față de 5 persoane, din județul Bacău, bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.