Tinerii din străinătate, trimiși în misiune să descopere comorile Aradului

  de Raluca Medeleanu | 9 iunie 2015, 12:46 PM | Strada

  0

  Un grup de tineri din Slovacia și Turcia, înarmați cu pixuri și formulare A4, stăteau în fața Palatului Administrativ, în această dimineață, și opreau trecătorii pentru a afla câte ceva despre cele mai reprezentative zone ale Aradului.

  Tinerii fac parte din grupul de voluntari aflați în schimb de experiență multiculturală la Asociația Educatio, iar exercițiul care îl numeau ei drept „homework”(temă de casă), a reprezentat mai mult decât un prilej prin care ei să descopere obiectivele turistice ale Aradului, ci și o provocare pentru arădenii luați la întrebări, informațiile cerute nefiind chiar atât de ușor de răspuns, chiar dacă, la prima vedere, ele sună elementare. „În ce an a fost construită clădirea primăriei?”, „Ce știi să ne spui despre originile Turnului de Apă?”, sau „Ce a fost înainte pe spațiul unde este Kaufland-ul astăzi?”, sunt doar câteva dintre întrebările care așteptau răspunsuri.

  Unii arădeni au știut cu exactitate, alții au speculat, iar alții au ridicat din umeri și și-au văzut mai departe de drum, însă după ceva timp, voluntarii au ieșit învingători, reușind să-și completeze în totalitate formularele. Întrebați fiind ce impresie le-a lăsat orașul nostru, una dintre tinerele venite din Slovacia, ne-a spus că „Deși nu am sosit decât de 3 zile și nu am reușit să-l explorez întru totul, îmi place foarte mult orașul. E mult mai frumos decât îmi imaginam. Mă bucur că sunt aici.

  Pe lângă datele istorice, pentru a înțelege mai bine felul de a fi al românilor, voluntarii au rugat fiecare trecător să scrie pe hârtie câte un proverb reprezentativ din popor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.