Dezbateri despre Educație și despre Europa la „Ghiba”





Ce începe din prima zi de viață și durează toată existența noastră? EDUCAȚIA, firește.
Din 1994, în lume se sărbătorește această activitate care schimbă destine și societăți, iar marți, 5 octombrie, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” (împreună cu Centrul Europe Direct și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret) a derulat activități cu elevii care să marcheze adecvat această zi.
Astfel, la sediul Asociației Educatio a avut loc o sesiune de discursuri publice ale elevilor de liceu, organizată de Clubul „Ghiba – Oratorie și Dezbateri”, pe teme precum: sursele de energie curată, imigrația și modul de viață european, discriminarea, economie și șomaj, U.E. în pandemie, reciclarea deșeurilor, informație și informatizare, U.E. și restul Lumii etc.
A urmat un concurs cu întrebări incitante legate de tot ce înseamnă educația pe tot parcursul vieții, derulat online pe dispozitivele liceenilor. Le-au fost prezentate apoi oportunitățile europene ca elevi, studenți, voluntari sau cetățeni activi.
De asemenea, s-a lansat proiectul Consiliului Școlar al Elevilor din colegiu, care presupune derularea în următoarele 5 zile a unor acțiuni precum scriere creativă, fotografie, Parlamentul Tinerilor sau jocuri online.
La final s-au acordat premii, diplome de participare și materiale promoționale sau informative de la organizațiile partenere.
Tot astăzi, două eleve ale colegiului au participat, din partea Clubului de oratorie, la Proiectul Regional „Pentru Educație, pentru Profesor și Elev” (organizat de către Inspectoratul Școlar Județean), discursul având tema „Fenomenul bullying și impactul său asupra Educației”.
Comentariile portalului
Din nou comparati Aradul,si asa necajit si prafuit,cu orase adevarate cum sunt Oradea si Timisoara. E ca si cum am compara Kekeciul cu Parisul.
EXRAORDINAR ! ai uitat sa precizezi ca e reclama platita , poate ar trebui sa vezi peste vre-o 2 luni cati dintre acei pomisori mai exista
Legea care interzice promovarea simbolurilor comuniste este Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 31/2002, modificată ulterior prin Legea nr. 217 din 23 iulie 2015. Această lege interzice, printre altele, și promovarea cultului persoanelor (...)