joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dezbateri despre Educație și despre Europa la „Ghiba”

  de Special Arad | 5 octombrie 2021, 8:20 PM | Educaţie

  0

  Ce începe din prima zi de viață și durează toată existența noastră? EDUCAȚIA, firește.

  Din 1994, în lume se sărbătorește această activitate care schimbă destine și societăți, iar marți, 5 octombrie, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” (împreună cu Centrul Europe Direct și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret) a derulat activități cu elevii care să marcheze adecvat această zi.

  Astfel, la sediul Asociației Educatio a avut loc o sesiune de discursuri publice ale elevilor de liceu, organizată de Clubul „Ghiba – Oratorie și Dezbateri”, pe teme precum: sursele de energie curată, imigrația și modul de viață european, discriminarea, economie și șomaj, U.E. în pandemie, reciclarea deșeurilor, informație și informatizare, U.E. și restul Lumii etc.

  A urmat un concurs cu întrebări incitante legate de tot ce înseamnă educația pe tot parcursul vieții, derulat online pe dispozitivele liceenilor. Le-au fost prezentate apoi oportunitățile europene ca elevi, studenți, voluntari sau cetățeni activi.

  De asemenea, s-a lansat proiectul Consiliului Școlar al Elevilor din colegiu, care presupune derularea în următoarele 5 zile a unor acțiuni precum scriere creativă, fotografie, Parlamentul Tinerilor sau jocuri online.

  La final s-au acordat premii, diplome de participare și materiale promoționale sau informative de la organizațiile partenere.

  Tot astăzi, două eleve ale colegiului au participat, din partea Clubului de oratorie,  la Proiectul Regional „Pentru Educație, pentru Profesor și Elev” (organizat de către Inspectoratul Școlar Județean), discursul având tema „Fenomenul bullying și impactul său asupra Educației”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.