Timișoara va ieși din carantină la miezul nopții, în urma unei decizii a CJSU

  de Special Arad | 31 martie 2021, 7:33 PM | Regional

  0

  Timișoara va ieși din carantină, miercuri, 31 martie 2021, la miezul nopții, după 24 de zile de restricții suplimentare. Decizia a fost luat miercuri după-amiază, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

  Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ieșirea municipiului din carantină, în timp ce Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat prelungirea carantinei. Votul în CJSU a fost copleșitor – 30 de voturi în favoarea ridicării carantinei, cinci voturi au fost pentru prelungirea carantinei, iar trei au fost abțineri.

  După cum se știe, un scenariu similiar s-a petrecut în urmă cu aproape două săptămâni, dar decizia locală de ieșire din carantină a fost anulată printr-o decizie de la centru, a șefului DSU, Raed Arafat. Ulterior, autoritățile locale au contestat decizia în justiție, iar Curtea de Apel București le-a dat câștig de cauză. Raed Arafat a anunțat însă că va ataca cu recurs decizia instanței.

  De menționat că Timișoara iese din carantină cu o rată de infectare la mia de locuitori de 7,64, mai mare decât cea cu care a intrat în carantină, la 8 martie, când era de 7,49.

  Sursa: Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.