miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Restricții Covid și mai relaxate în Grecia. Turiștii cu rezultat pozitiv nu vor mai fi obligați să stea în carantină

  de - | 11 iulie 2022, 10:30 AM | Internaţional | Turism

  1

  În plin sezon al vacanțelor, Grecia vine cu noi reguli pentru turiștii confirmați cu COVID-19. Printre altele, aceștia nu vor mai fi obligați să stea în carantină.

  Turiștii care ajung în Grecia, iar în timpul concediului sunt depistați cu Coronavirus, sunt sfătuiți de autoritățile elene să intre în autoizolare. Măsura nu va mai fi așadar obligatorie, ci opțională, la aprecierea fiecăruia dintre turiști, scrie site-ul Greek Travel Pages, citat de EuropaFM.

  Aceștia vor avea liber și la călătoriile cu avionul, feribotul și transportul public, însă cu condiția să poarte tot timpul mască de protecție: obligatoriu de tip FFP2 sau similară.

  La începutul lunii mai, Grecia a ridicat toate restricțiile legate de COVID pentru turiști, indiferent de țara de origine. La intrare în țară, nu este nevoie nici de Certificatul Covid.

  Cazurile de infecție cu COVID au crescut în ultimele două săptămâni în Grecia. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că țara a raportat 113.373 de noi cazuri de infecție și 150 de decese în ultimele șapte zile, astfel că autoritățile elene ar putea sfătui în curând pe toată lumea să poarte o mască de protecție și atunci când frecventează diferite locuri publice interioare, scrie schengenvisainfo.com.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.