miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Țara care a interzis cuvântul „coronavirus”. Cei care poartă mască în public pot fi arestați

  de Special Arad | 1 aprilie 2020, 8:20 AM | Coronavirus | Internaţional

  1

  Autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul „coronavirus”, încercând să blocheze toate informațiile despre pandemie. Reporteri fără frontiere avertizează însă că astfel este pusă în pericol populația.

  Turkmenistan este una dintre cele 21 de ţări din lume care nu au raportat până acum cazuri de coronavirus.

  Mass media controlate de stat nu mai au voie să scrie cuvântul coronavirus” și nici să relateze despre acest subiect. Toate broşurile de sănătate din şcoli sau de la locuri de muncă au fost modificate fără ca pericolul reprezentat de epidemia globală a noului coronavirus să apară în ele.

  Informaţia a fost publicată de site-ul Turkmenistan Chronicle, una din puţinele surse independente de ştiri, publicaţie al cărei site este blocat de la accesare pe teritorul ţării.

  Astfel, oamenii din Turkmenistan care poartă măşti şi vorbesc despre coronavirus în locurile publice riscă să fie arestaţi de poliţia îmbrăcată în haine civile, potrivit Radio Europa Liberă, citat de Mediafax.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.