duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tabăra mobilă de la Vama Siret, pregătită pentru refugiații care vin din Ucraina

  de Special Arad | 27 februarie 2022, 8:54 AM | Naţional

  1

  (foto: Facebook IGSU)

  În din prima zi de război ucrainenii au început să-și părăsească țara și casele în care locuiau. Aceștia au ajuns în număr foarte mare în România și aici aveau nevoie de un loc unde să stea. Foarte mulți români s-au oferit voluntari și i-au dus pe aceștia chiar în propriile case.

  Mai mult, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, tabăra mobilă de la Vama Siret din Județul Suceava este în acest moment complet operaționalizată.

  Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict. Totodata, în componența acesteia este și o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.

  De asemenea, unitatea este prevăzută cu: 30 sisteme de climatizare, 3 sisteme de iluminat, 201 paturi pliante, 201 saci de dormit, 30 seturi de mese cu bănci.

  Totodată, la nivelul județului Maramureș, în localitatea Sighetu Marmației, pompierii salvatori depun eforturi susținute pentru operationalizarea taberei mobile, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin in zona respectivă”, transmit reprezentanții IGSU.

  Pompierii salvatori alături de reprezentanții societății civile a autorităților locale și voluntarii rămân la datorie pentru gestionarea cu promptitudine a oricărei solicitări de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.

  FB IMG 1645943770934

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.