joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  CJ anunță noi investiții la taberele de la Căsoaia și Moneasa

  de Special Arad | 22 decembrie 2022, 5:55 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  (foto: tabăra de la Căsoaia)

  Comunicat. Consiliul Județean Arad a aprobat reperele tehnice și economice pentru noile investiții de la cele două tabere arădene: Căsoaia și Moneasa. La Moneasa sunt vizate căile de acces, spațiile verzi și montarea unui totem, iar la Căsoaia se va construi un observator în Parcul de sculptură, 8 pavilioane în tabără, o nouă clădire administrativă, teren de tiroliană și exatlon, se va amenaja parcul și locuri noi de parcare. De asemenea, vor avea loc lucrări de protecție/apărări de maluri si versanți.

  „Dorim să facem cele două tabere cât mai atractive, să oferim condiții cât mai bune, astfel încât județul nostru să se poziționeze cât mai favorabil pe harta turistică a României. Cât privește tabăra de la Căsoaia, practic vom regândi întreaga zonă, pornind de la modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag, calea de acces cea mai facilă spre Căsoaia. Vom construi o esplanadă la parcul de sculptură, de unde se va putea admira întreaga zonă, vom avea noi locuri de cazare, teren de exatlon și tiroliană, noi locuri de parcare, dotate inclusiv cu stații de încărcare autovehicule electrice. Practic, odată finalizat proiectul, Căsoaia va fi mult mai atractivă. La Moneasa vom amplasa alei noi în tabără, vom revitaliza spațiul verde și vom instala un totem publicitar, alimentat de un panou solar”, a declarat Ionel Bulbuc.

  Valoarea lucrărilor de la Moneasa se ridică la aproximativ 780.000 de lei, iar cele de la Căsoaia sunt estimate la peste 18 milioane de lei. De la preluarea celor două tabere, Consiliul Județean a investit constant în modernizarea și dezvoltarea acestora.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.