„Sparky”, o nouă galaxie descoperită. Este atât de departe de Pământ, încât lumina emanată de el a ajuns la noi în 11 miliarde de ani

  de Special Arad | 29 august 2014, 11:53 AM | Internaţional

  0

  „Sparky”, „Scânteietorul”, este porecla pe care au dat-o astronomii americani unui complex de galaxii identificat de telescoapele spațiale și observatoarele de la sol.

  Este vorba despre o aglomerație de milioane de stele aflate într-o evoluție rapidă, potrivit specialiștilor.

  Sparky se află atât de departe de Pământ, încât lumina emanată de el a ajuns la noi în 11 miliarde de ani.

  Este o descoperire uimitoare, care le dă astronomilor informații despre felul cum s-au format stelele, galaxiile și întregul Univers.

  Sursa: Știrile Pro TV

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.