Galaxiile străvechi masive descoperite de telescopul James Webb ar putea da peste cap teoriile actuale despre Big Bang

Telescopul spațial James Webb a detectat ceea ce par a fi șase galaxii antice masive, a căror existență ar putea pune sub semnul întrebării actualele reguli ale cosmologiei, scrie The Guardian, citat de G4Media.
Obiectele datează dintr-o perioadă în care universul avea doar 3% din vârsta sa actuală și sunt mult mai mari decât se presupunea că ar fi fost posibil pentru galaxii atât de timpurii după Big Bang. Dacă se confirmă, descoperirile ar pune sub semnul întrebării înțelegerea oamenilor de știință cu privire la modul în care s-au format cele mai timpurii galaxii.
Observațiile provin din primul set de date publicat de telescopul spațial James Webb al NASA, care este echipat cu instrumente de detectare în infraroșu capabile să detecteze lumina emisă de cele mai vechi stele și galaxii. În timp ce analizau imaginile, Dr. Erica Nelson, de la Universitatea din Colorado Boulder, și un coautor, au observat o serie de „puncte neclare” care păreau neobișnuit de luminoase și neobișnuit de roșii.
În astronomie, roșul este un indicator al vârstei, deoarece, pe măsură ce lumina călătorește prin universul în expansiune, virează spre roșu. Aceste galaxii păreau să aibă o vechime de aproximativ 13,5 miliarde de ani, ceea ce le plasează la aproximativ 500m-700m de ani după Big Bang.
Sursa: G4Media
Comentariile portalului
@Rilu: Știi că în timpul celui de-al doilea Război mondial (și nu numai la acesta!), trupele de gherilă și partizanii, au adus pagube inamicului și, uneori, chiar l-au înfrâ (...)
inima e sufletul omului
Din păcate se vede de la distanta MARE, prostia, incultura, prosteala dată arădenilor pe bani mulți. Ne supăra faptul ca suntem de râsul curcilor , dar (...)