sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Shuai Peng încă este de negăsit. Jucătoarea de tenis a dispărut la zece zile după ce l-a acuzat de viol pe fostul vicepremier chinez

  de - | 14 noiembrie 2021, 3:04 PM | Internaţional

  0

  Shuai Peng (35 de ani), fost lider mondial WTA la dublu și câștigătoare a două turnee de Grand Slam, a fost dată dispărută după ce l-a acuzat public de agresiuni sexuale pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang (75 de ani).

  La 10 zile după ce jucătoarea a povestit în detaliu cum a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang, nimeni nu mai știe nimic de ea. Vestea a făcut repede înconjurul lumii, iar pe rețelele sociale a pornit o campanie de căutare a lui Shuai Peng.

  China a cunoscut mai multe scandaluri în cadrul valului #MeToo în ultimii ani, însă cenzura şi controlul justiţiei de către Partidul Comunist Chinez (PCC) au împiedicat mişcarea să ia avânt. Este prima oară când asemenea acuzaţii de viol vizează un oficial cu un rang de înalt în cadrul PCC. Însă tăcerea totală a jucătoarei după ce afacerea a devenit publică ridică temeri pentru ce este mai rău în privinţa sa.

  Lunga relatare a lui Shuai Peng a rămas circa douăzeci de minute pe Weibo (n.r.- echivalentul chinez al Twitter-ului), suficient pentru ca mii de utilizatori să aibă timp pentru a face capturi de ecran pe care apoi le-au partajat. De atunci, contul fostei jucătoare nu a publicat nimic nou. Comentariile au fost dezactivate, iar subiectul este supus unei cenzuri stricte pe reţelele de socializare chineze. În ziua când au fost făcute dezvăluirile, până şi cuvântul „tenis” („wangqiu”) a fost interzis de Weibo.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.