luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Scandalul Charlie Hebdo continuă? Un ziar german care a publicat caricaturi cu Mahomed a fost atacat

  de Special Arad | 11 ianuarie 2015, 9:05 PM | Internaţional

  0

  Un cotidian din Hamburg (nordul Germaniei), care a publicat caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv incendiar duminică dimineaţă, a anunţat poliţia, precizând că nu s-au înregistrat răniţi.

  „Pietre şi un dispozitiv incendiar au fost aruncate printr-o fereastră” în sediul Hamburger Morgenpost, declanşând un incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

  „Două camere au fost avariate, dar focul a fost stins rapid”, a precizat purtătorul de cuvânt.

  Două persoane au fost arestate şi o anchetă a fost deschisă în acest caz, potrivit sursei citate.

  Ziarul Hamburger Morgenpost a publicat pe prima pagină trei caricaturi ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost miercuri ţinta unui atac terorist soldat cu 12 morţi. „Atâta libertate trebuie să fie posibilă”, a titrat cotidianul regional german.

  Purtătorul de cuvânt al poliţiei a apreciat că este „prea devreme” pentru a afirma cu certitudine că atacul asupra ziarului german este legat de publicarea caricaturilor, dar a confirmat că aceasta este „o temă-cheie” pe care ancheta încearcă să o stabilească.

  Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

  În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

  Sursa: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.