Publicația Charlie Hebdo, țintă din nou după aproape 2 ani de la atacurile teroriste!

  de - | 12 septembrie 2016, 4:57 PM | Internaţional

  0

  Revista franceză de satiră Charlie Hebdo a publicat în cel mai recent număr al său o controversată caricatură, dar şi mai multe glume pe seama cutremurului care a zguduit recent Italia.

  Sub titlul „Cutremur în stil italian: penne cu sos de roșii, penne gratinate și lasagna”, caricaturiștii francezi au publicat o imagine în care apar doi oameni plini de sânge, precum și alte persoane îngropate între straturi de paste, informează b1.ro, care citează ansa.it.

  „300 de morți în urma cutremurului din Italia. Nu știm încă dacă seismul ar fi strigat Allah Akbar «înainte să tremure»”, este una dintre anecdotele care apar în noul număr din Charlie Hebdo.

  Publicația franceză, care a stârnit controverse de-a lungul timpului, prin publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed, a fost ținta unui atentat terorist în ianuarie 2015.

  În atacul comis la sediul redacției revistei au fost ucise 12 persoane, dintre care 10 jurnaliști și doi polițiști.

  Publicația a devenit ținta unor tweeturi dar și a consiliului local din Amatrice care a dat în judecată publicația.

  După ce a declanșat un val de revoltă și de condamnare — inclusiv din partea ambasadei Franței la Roma—, săptămânalul a publicat o a doua caricatură, prin care îi îndemna pe italieni să condamne mafia, nu publicația Charlie Hebdo, pentru construirea unor imobile șubrede.

  Aceasta este o insultă macabră, absurdă și de neconceput față de victimele unui eveniment natural, a declarat avocatul Mario Cicchetti, citat de agenția ANSA, după ce a depus plângerea în numele consiliului local din Amatrice la Parchetul din Rieti.

  Critica, inclusiv prin satiră, este un drept inviolabil atât în Italia, cât și în Franța, dar nu orice poate fi ‘satiră’, iar în acest caz, două caricaturi au jignit memoria tuturor victimelor cutremurului, supraviețuitorilor și orașului Amatrice, a subliniat avocatul.

  Amatrice a fost aproape ras de pe fața Pământului de un seism cu magnitudinea de 6 grade, care a lovit o regiune muntoasă situată la circa 150 km nord-est de Roma.

  Cutremurul a luat 295 de vieți și a lăsat fără locuințe aproximativ 4.500 de oameni.

  sursa: Digi24

  sursa foto: cotidianul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.