Justiția franceză i-a găsit vinovați pe complicii atacurilor teroriste de la Charlie Hebdo din 2015

  de - | 16 decembrie 2020, 6:35 PM | Internaţional

  0

  O instanță franceză i-a găsit miercuri vinovați pe cei 14 complici ai teroriștilor islamiști care au atacat în ianuarie 2015 birourile revistei de satiră Charlie Hebdo și un supermarket evreiesc din Paris, anunță Reuters, citat de HotNews.

  Printre cei 14 se numără și Hayat Boumeddiene, fosta parteneră a lui Amedy Coulibaly care a ucis o polițistă și patru persoane într-un supermarket evreiesc.

  Unul din cei trei complici judecați în absență, Boumeddiene a fost găsită vinovată de finanțare a terorismului și apartenență la o rețea teroristă criminală.

  Despre aceasta se crede că este în viață și ascunde în Siria unde s-a alăturat Statului Islamic, un mandat internațional de arestare fiind emis pe numele ei.

  Coulibaly a fost la rândul său un complice al atacatorilor înarmați din spatele atacului mortal asupra birourilor Charlie Hebdo din ianuarie 2015.

  Inculpații au fost găsiți vinovați de diferite capete de acuzare de la apartenență la o rețea criminală la complicitate în atacuri.

  În cazul unora din inculpații găsiți vinovați de infracțiuni mai puțin grave s-a renunțat la acuzațiile legate de terorism.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.