Charlie Hebdo ironizează victimele cutremurului din Italia. „Umor” cu gust de paste și de prost gust

  de - | 4 septembrie 2016, 1:39 PM | Internaţional

  0

  Revista satirică franceză Charlie Hebdo, vizată de un atac terorist în 2015 pentru umorul ei considerat jignitor, a fost criticată vineri de italieni pentru că a prezentat într-o caricatură victime ale cutremurului soldat cu aproape 300 de morți ca pe diferite feluri de paste, relatează Agerpres, citând Reuters.

  Caricatura este intitulată „Cutremur în stil italian” și în ea apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul „paste în sos tomat”, alături de un bărbat zgâriat cu comentariul „macaroane cu brânză”. În desen mai apare și o clădire prăbușită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este „Lasagna”.

  09022314-456898285

  Amatrice, un oraș extrem de afectat de cutremurul de săptămâna trecută, este celebru pentru sosul de paste care îi poartă numele, amatriciana.

  Primarul orașului, Sergio Pirozzi, care devenit de notorietate în Italia după ce a afirmat că ‘orașul s-a dus’ a doua zi după cutremurul de la 24 august, a fost revoltat de desene.

  „Cum naiba să desenezi o caricatură despre morți? Sunt convins că această satiră neplăcută și stânjenitoare nu reflectă sentimentul francez”, a declarat primarul, citat de Ansa.

  Ambasada franceză de la Roma a publicat pe site-ul său și pe contul de Twitter un comunicat care menționează că respectiva caricatură „nu reprezintă deloc” poziția Franței și că este „o caricatură a presei și opiniile liber exprimate sunt cele ale jurnaliștilor”.

  Deși mulți italieni au dat dovadă de solidaritate cu revista după atacul terorist din 2015, caricatura din ultima ediție a Charlie Hebdo a fost numită pe rețelele de socializare „teribilă”, „de prost gust” și „lipsită de respect”. De asemenea, mulți italieni au scris pe rețelele sociale „Nu mai sunt Charlie Hebdo”.

  Prim-ministrul Matteo Renzi nu a comentat, dar alți politicieni italieni nu s-au ferit să reacționeze. Giorgia Meloni, lideră a Partidului de dreapta Frații Italiei, a spus: „Asta nu este satiră, este gunoi”.

  Charlie Hebdo a răspuns la controversa creată publicând încă o caricatură pe pagina sa de Facebook care se referă la faptul că în trecut s-a descoperit că crima organizată ar controla diverse companii italiene de construcție.

  În desen apare o persoană pe jumătate îngropată în dărâmături, iar comentariul este „Italieni, nu Charlie Hebdo v-a construit locuințele, ci mafia!”.

  «Italiani…
  Non è Charlie Hebdo che costruisce le vostre case, è la mafia ! »

  Le dessin du jour, par Coco

  Posted by Charlie Hebdo Officiel on Friday, September 2, 2016

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.