miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  S-a inventat „drona ambulantă” care salvează viața oamenilor

  de - | 12 iulie 2015, 3:14 PM | Video

  0

  Pentru ca de cele mai multe ori echipele medicale nu ajung la timp atunci cand vietile oamenilor sunt puse in pericol, un inventator pe nume Alec Momont, din Olanda a inventat un prototip care poate salva foarte multe vieti. Este vorba despre drona ambulanta care poate livra un defibrilator in aproximativ un minut, intr-o suprafata de 12 kilometri patrati.

  Aceasta inventie poate fi o solutie foarte ingenioasa, deorece ar putea salva foarte multe vieti omenesti care ar suferi de atac de cord. Ea poate aduce cu ea in locul precizat un defribilator, care este esential in procesul de salvare al celor care sufera un atac de cord.

  Cum puteti vedea si in clipul de mai jos, in momentul in care numarul unic de urgenta este apelat, centrul de asistenta medicala trimite la locul indicat o drona ambulanta care poate inlocui absenta serviciilor unor medici specialisti. Aceasta drona ambulanta ajunge intr-un timp foarte rapid la locul indicat in urma convorbirii telefonice, fapt ce face ca procentul de supravietuire a celor care sufera de atac de cord sa cresca de la 8% pana la 80%. In partea frontala a dronei se afla montata o camera video, oferind paramedicilor imagini de la locul in care se afla cei care au nevoie de ingrijiri urgente. Astfel, paramedicii pot da indicatii persoanelor care se afla in apropierea persoanelor care au nevoie de ingrijiri si acest lucru poate salva foarte multe vieti.

  Momentan aceasta drona ambulanta a fost testata doar pentru persoanele care sufera un atac de cord, insa pe viitor se vor implementa si alte dispozitive care sa ofere ajutor medical persoanelor care sufera  de probleme respiratorii, de diabet sau celor care sufera anumite traume si lovituri cauzate de accidente.

  Astfel, prin investia acestei drone intreg sistemul medical are de castigat. Aceasta idee ar trebui implementata in cat mai multe tari, deoarece este o mare realizare pentru intreaga lume. Datorita acestui prototip, mortalitatea provocata de atacurile de cord ar putea sa scada intr-un procent destul de considerabil, iar in viitor foarte multe vieti ar putea fi salvate de la moarte.

  Sursa: Jurnalista.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.