Rusia va bloca Instagram pe 14 martie. 80 milioane de utilizatori vor fi deconectați

  de Special Arad | 12 martie 2022, 4:18 PM | Internaţional | IT | Social Media

  0

  Directorul companiei Instagram, Adam Mosseri, a confirmat că aplicația va fi blocată în Rusia pe 14 martie, potrivit paginii sale de Twitter.

  „Luni, Instagram va fi blocat în Rusia”, a declarat Mosseri, acuzând această decizie ca fiind greșită. „Această decizie va deconecta 80 de milioane de ruși unul de celălalt și de restul lumii, deoarece aproximativ 80% dintre oamenii din Rusia urmăresc un cont de Instagram în afara țării lor”, a subliniat șeful Instagram.

  Vineri, Serviciul Federal Rus de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media a decis să finalizeze procedura de restricționare a accesului la Instagram pe 14 martie, la ora 00:00. Organismul de supraveghere media a explicat că utilizatorii activi de Instagram „ar avea nevoie de timp pentru a-și transfera fotografii și videoclipuri către alte rețele sociale și pentru a-i notifica pe cei care-i urmăresc”. Organismul de supraveghere a presei a decis să blocheze Instagram din cauza răspândirii discursurilor instigatoare la ură împotriva rușilor, inclusiv a personalului militar, scrie agenția de presă din Rusia, TASS.

  Atât Instagram, cât și Facebook (branduri ale companiei Meta), au anunțat în prealabil că vor impune anumite sancțiuni în Rusia, dar nu au anunțat ieșirea de pe piața rusă, precum alte companii occidentale. Facebook și Instagram au transmis că vor elimina doar propaganda rusească, interzicând conturile mass-media rusești.

  Toate platformele companiei Meta vor fi blocate în curând de către guvernul rus, a anunțat ieri Serghei Boyarsky, prim-vicepreședintele comitetului de politică informațională al Dumei de Stat a Rusiei, potrivit TASS.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.