miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Apple, Samsung, Coca-Cola, BMW, Dell, Microsoft, Mastercard, Visa, PayPal, Disney, YouTube, Netflix etc., etc…. Lista completă a companiilor care au părăsit piața rusă sau au impus restricții

  de Special Arad | 5 martie 2022, 2:45 PM | Business | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  PayPal s-a alăturat astăzi unei liste tot mai lungi de companii care și-au închis serviciile în Rusia, invocând agresiunea față de Ucraina, potrivit Reuters. Tot astăzi, și Samsung a suspendat livrările către Rusia din cauza evenimentelor geopolitice, scrie Bloomberg.

  Brandurile franceze de lux se retrag, de asemenea, din Rusia. Kering (Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent), Hermès, Chanel și Richemont au anunțat că își vor închide operațiunile în țara lui Putin, scrie Vogue Business.

  UPDATE – Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho) a anunțat astăzi că oprește toate comercializările de produse în Rusia, închide atât magazinele sale, cât și platforma online cu domeniul web .ru.

  UPDATE 2 – Marca de îmbrăcăminte de lux Prada și-a suspendat, de asemenea, operațiunile de retail din Rusia, relatează sâmbătă seara Reuters.

  UPDATE (07.03.2022) – Levi Strauss & Co suspendă temporar operațiunile comerciale din Rusia, inclusiv orice investiții noi, alăturându-se unei multitudini de mărci occidentale care au oprit operațiunile în țară după invazia Ucrainei, anunță compania într-un comunicat. Totodată, compania se angajează să-și sprijine angajații, partenerii și familiile acestora afectate de această decizie în lunile următoare și donează peste 300.000 USD organizațiilor nonprofit care oferă ajutor celor afectați de conflictul în curs.

  UPDATE (08.03.2022) – Deși a anunțat ieșirea de pe piața rusă în urmă cu mai multe zile, Coca-Cola a anunțat oficial sistarea comercializării produselor sale în Rusia abia marți, 8 Martie. În aceeași zi au anunțat părăsirea temporară a pieței rusești și PepsiCo., Starbucks și McDonald’s.

  UPDATE (10.03.2022) – Compania Uniqlo, designerul japonez de îmbrăcăminte casual, este cel mai recent brand global care și-a suspendat temporar operațiunile în Rusia, anunță compania-mamă, Fast Retailing Co., Ltd., într-un comunicat. Decizia vine la trei zile după ce proprietarii au anunțat că rămân pe piața rusă, însă mișcarea #BoicotUNIQLO a luat avânt într-un timp foarte scurt, potrivit Fortune.

  Compania Adidas nu părăsește piața rusă, dar a anunțat, în urmă cu trei zile, că anulează parteneriatul cu Uniunea de Fotbal a Rusiei.

  Măsurile dure împotriva economiei Rusiei nu se opresc însă doar la comerț. Disney, Warner Bros. și Sony au anunțat că nu vor mai distribui filme în Rusia, potrivit BBC, la fel și Paramount Pictures și Universal Pictures.

  Netflix a întrerupt toate proiectele și achizițiile viitoare ale programelor, filmelor sau serialelor din Rusia. Spotify închide biroul în Rusia și elimină tot conținutul RT și Sputnik, potrivit Variety.

  UPDATE (07.03.2022) – Netflix a anunțat că suspendă toate conturile rusești după ciclul curent de facturare, scrie Politico.

  Reprezentanții Festivalului de la Cannes au anunțat că interzic accesul delegațiilor ruse la eveniment până nu se încheie războiul într-o manieră satisfăcătoare pentru poporul ucrainean, scrie Hollywood Reporter. Rusia a fost descalificată automat și de la concursul Eurovision.

  De asemenea, Ucraina le cere companiilor Xbox (deținută de Microsoft) și PlayStation (deținută de Sony) să „blocheze toate conturile rusești”. Cele două companii încă nu au reacționat la această solicitare. În schimb, EA Games and Activision Blizzard au anunțat oprirea vânzărilor de jocuri și conținut în Rusia și Belarus, scrie Yahoo! News. Totuși, compania Microsoft a anunțat deja că „suspendă” toate vânzările noi de produse și servicii în Rusia și oprește „mai multe aspecte” ale afacerii sale în țară, potrivit Engadget.com.

  Pornhub nu părăsește Rusia. Deocamdată nici Amazon

  În ultimele zile au apărut zvonuri că Pornhub ar fi impus o interdicție în Rusia. Potrivit Snopes.com și Fullfact.rog – website-uri specializate pe verificarea informațiilor false – este FAKE NEWS.

  Tot o știre falsă este și plecarea companiei Amazon de pe piața rusă. Amazon nu are un site de comerț electronic specific Rusiei. Prezența Amazon în Rusia implică utilizarea limitată a serviciilor sale cloud, scrie Politico, dar compania nu a făcut încă nicio delcarație pe această temă.

  Lista alfabetică a companiilor care au oprit exporturile spre Rusia ori și-au limitat serviciile pe piața locală rusă este, astfel, următoarea:

  Activision Blizzard – oprirea vânzărilor de jocuri și conținut în Rusia și Belarus
  Airbus – a încetat furnizarea de piese și asistență de service pentru transportatorii ruși
  Apple Pay – blocare completă
  Apple – ieșire completă de pe piață
  AMD – interzice furnizarea de microcipuri și în curând a plăcilor video
  British Petroleum – a renunțat la 20% din acțiunile companiei Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia
  BBC – revocarea licențelor de difuzare (Guvernul rusesc a cenzurat, oricum, mai multe posturi TV occidentale, precum BBC, CNN, CBS News, ABC News, Bloomberg, CBC și a restricționat accesul la site-urile de știri BBC News, Voice of America, Radio Europa Liberă și Deutsche Welle)
  BMW – închide fabrici, blochează livrările
  Bolt – ieșire pe de piață
  Boeing – a încetat furnizarea de piese și asistență de service pentru transportatorii ruși
  Carlsberg – restricție la export
  Chanel – ieșire temporară de pe piața rusă
  Cinema 4D — nu funcționează aplicația
  Coca-Cola — ieșirea temporară de pe piața rusă
  Danone — ieșirea de pe piață împreună cu o filială a Prostokvashino
  Disney — anularea tuturor filmelor
  Dell — ieșirea de pe piața rusă
  Dropbox — nu va funcționa în Rusia peste câteva zile
  DHL — ieșirea de pe piața rusă
  EA Games – oprirea vânzărilor de jocuri și conținut în Rusia și Belarus
  Ericsson — ieșirea de pe piața rusă
  Etsy — blocarea tuturor soldurilor pe conturile rusești
  Facebook — interzice conturile mass-media rusești
  FedEx — interzicerea totală a livrărilor
  Formula 1 — anularea turneului de la Soci
  FIFA — descalificarea echipei naționale pentru Cupa Mondială și interdicția de a organiza orice meciuri internaționale în Federația Rusă
  General Motors (Buick, Cadillac, Chevrolet) – oprirea tuturor exporturilor către țară
  Google Pay — blocaj parțial
  Google Maps — blocare informativă pentru Rusia
  HP — interzicerea importului
  Harley Davidson — întreruperea aprovizionării
  Hermès – ieșire temporară de pe piața rusă
  Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho) – închide toate magazinele și platforma online din Rusia
  Instagram — blocarea propagandei
  Intel — interzicerea furnizării de microcipuri
  Jaguar — ieșirea de pe piața rusă
  Jooble — au eliminat serviciul
  Kering (Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent) – închiderea operațiunilor
  KUNA — ieșirea de pe piața rusă
  Lenovo — ieșirea de pe piața rusă
  Levi Strauss & Co – suspendă temporar operațiunile comerciale din Rusia
  LinkedIn — se pregătește pentru o ieșire completă din țară
  MOK — anularea tuturor competițiilor
  Mastercard — suspendarea producției de carduri, închiderea mai multor bănci
  Maersk — oprirea livrărilor către/dinspre Federația Rusă (adio comenzi de pe Aliexpress și ASOS)
  McDonald’s – ieșire temporară de pe piața rusă
  Megogo — ștergerea tuturor filmelor rusești
  Metro — concedierea a 10 000 de angajați
  Microsoft — suspendă toate vânzările noi de produse și servicii în Rusia și oprește „mai multe aspecte” ale afacerii sale în țară
  Mitsubishi — concedierea angajaților din 141 de centre de deservire
  Mobile World Congress — refuzul acreditării pentru o delegație din Federația Rusă
  NFT — blocarea de fonduri ale utilizatorilor Federației Ruse și Republicii Belarus și transferul banilor acestora în Ucraina
  NHL — interzicere completă pentru jucătorii din Rusia
  Netflix — suspendă toate conturile rusești după ciclul curent de facturare și întrerupe toate proiectele și achizițiile viitoare din Rusia
  Nike — închid toate magazinele
  Nintendo — interzicerea achizițiilor în ruble
  Nestle — închide cele toate șase fabrici din Rusia
  Nokia — oprește livrările spre Rusia
  OnlyFans — se închide în Rusia
  Pepsi – nu va mai vinde băuturi precum Pepsi și 7-Up în Rusia, dar va continua să producă lactate și produse alimentare pentru copii
  Paysera — blocaj
  PayPal — înghețarea conturilor pentru retragere
  Paramount Pictures — blocajul de distribuție a filmului
  Parimatch — și-au retras franciza
  Prada – și-a suspendat operațiunile de retail din Rusia
  Richemont (branduri precum A. Lange & Söhne, Azzedine Alaïa, Baume & Mercier, Buccellati, Cartier, Chloé, Dunhill) – ieșire temporară de pe piață
  Samsung Pay — blocarea serviciului
  Snapchat — elimină din aplicație reclamele pe aplicație atât în Rusia și Belarus, cât și Ucraina
  Scania — ieșirea de pe piața rusă
  Shell — rezilierea contractului cu Gazprom
  Sony — oprește distribuția filmelor Sony Pictures. De asemenea, Sony Channel, Sony Turbo și Sony Sci-Fi ar putea să nu mai fie disponibile în curând în Rusia, Ucraina și Belarus.
  Spotify — închide biroul din Rusia, elimină tot conținutul RT și Sputnik
  Starbucks – ieșire temporară de pe piața rusă
  Twitter — este restricționat pentru „anumiți” utilizatori, a anunțat compania, potrivit Reuters, dar pe de altă parte, Guvernul rusesc a restricționat, de asemenea, accesul la Twitter, precum și Facebook, potrivit Financial Times
  TikTok — interzicerea masivă a unor conturi și a mass-mediei rusești
  Toyota — concedierea a 2 600 de lucrători rusești
  UEFA — anularea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg, interdicția tuturor cluburilor de a participa în Liga Campionilor și în Liga Europei, rezilierea contractului cu sponsorul general
  UPS — interzicerea totală a livrărilor
  Universal Pictures — blocajul distribuției de film
  Visa – blocarea băncilor sub sancțiuni
  Yandex — excluderea acțiunilor companiei de la cotațiile la bursa din NY
  YouTube — blocarea a sute de canale rusești și blocarea monetizării acestora
  Volkswagen Group (Audi, Ducati, Skoda și Porsche) – a anunțat oprirea producției la două fabrici din Rusia și oprirea exporturilor către țară
  Warner Bros — anularea tuturor distribuțiilor de filme
  Webmoney — interzicerea tranzacțiilor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.