vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Răzvan Cherecheș: „Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară, cei nevaccinați vor fi loviți puternic”

  de Special Arad | 3 iulie 2021, 10:03 AM | Sănătate

  0

  Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-napoca, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul care îi pândește pe români la finalul verii.

  Fostul consilier onorific al Ministerului Sănătății a făcut pe pagina sa pe Facebook un apel la cetățeni care nu s-au vaccinat.

  Potrivit specialistului în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș, persoanele nevaccinate sunt mult mai expuse să se infecteze și să dezvolte o formă gravă cu tulpina Delta.

  Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut – cazurile noi au simptome ușoare sau moderate. Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic – vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate. Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea”, scrie pe pagina de Facebook, Răzvan Cherecheș.

  Tulpina Delta face ravagii în toată lumea, fiind responsabilă pentru explozia cazurilor de COVID-19. În Israel, situația epidemiologică pare să fie scăpată de sub control de autorități, deși un procent semnificativ din populație s-a vaccinat. Nici în Germania lucrurile nu stau mai bine, astfel că numărul cazurilor cu tulpina mutantă s-a triplat în ultimele două săptămâni.

  Autoritățile de la Moscova au raportat luni un număr de 611 decese și de 21.650 noi infectări înregistrate în ultimele 24 de ore, cele mai ridicate cifre din ianuarie 2021.

  Sursă aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.