joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rafila: Nu o să-i mai spunem certificat verde, o să fie certificat Covid. Va fi introdus când avem o creștere susținută pe un interval

  de - | 27 noiembrie 2021, 9:19 PM | Naţional

  0

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că a discutat cu specialiștii din sănătate publică despre măsurile care se impun în România atât în ceea ce privește posibilitatea apariției tulpinii Omicron în țara noastră, cât și a stopării pandemiei de Covid-19. Rafila a precizat că dialogul s-a concentrat și asupra certificatului verde, care se va numi certificat Covid pentru a evita orice confuzie cu cel de la nivel european, și care va fi introdus, cel mai probabil, atunci când va exista o creștere susținută, pe anumit interval, potrivit Digi24.ro.

  „Discuția s-a concentrat și asupra certificatului Covid. Nu i se mai spune certificatul verde, pentru că certificatul verde original se referă la documentul adoptat de Parlamentul european și se referă la călătoria între statele membre. Certificatul Covid, care a reprezentat un subiect de interes și de dezbatere, de multe ori de controverse în spațiul public… vom încerca să găsim pentru el o soluţie legislativă care să stabilească un cadru foarte clar pentru toată lumea, iar introducea lui să poată să fie făcută când există o creştere susţinută, pe un anumit interval, de exemplu trei săptămâni. Și renunţarea la utilizarea la acest certificat verde complet, adică testare, vaccinare sau trecere prin boală, să fie făcut atunci când e o scădere mai multe săptămâni la rând. Detaliile vor fi stabilite de colegii de specialitate de la INSP”, a explicat Alexandru Rafila, în conferinţa de presă susţinută sâmbătă la Palatul Victoria.

  Întrebat când ar veni soluţia legislativă privind certificatul COVID şi dacă va fi o ordonanţă de urgenţă sau o lege, ministrul Sănătăţii a spus: „Vom hotărî împreună dacă e o soluţie din partea Guvernului sau va ajunge direct în Parlament”.

  Citește și: Românii care vin din sudul Africii trebuie să stea în carantină – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.