marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rafila îl provoacă pe ministrul Educaţiei să introducă Educaţia pentru Sănătate în şcoli

  de - | 1 iunie 2022, 6:21 PM | Naţional | Sănătate

  0

  Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, miercuri, că îl provoacă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ca 1 iunie 2022 să fie când este declanşată o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru întroducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede.

  Alexandru Rafila a fost întrebat de un copil, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul Zilei Copilului, dacă el consideră că trebuie insistat pe sănătatea emoţională în şcoli.

  „Educaţia pentru sănătate nu se referă la un domeniu strict, ştiţi mulţi o asociază… discutăm numai despre educaţia sexuală sau despre igienă. Este vorba de un ansamblu. Sănătatea emoţională este extrem de importantă şi nu numai pentru voi, ci şi pentru întreaga societate. Eu cred că ar trebui să facem cursuri şi mulţi dintre cei care sunt în politică sau în poziţii de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoţională pentru ca atunci când iei o decizie trebuie să te gândeşti totdeauna la impactul deciziilor tale asupra modului de funcţionare a societăţii şi asupra emoţiei, asupra afectivităţii care trebuie să existe în comunităţi, între oameni, între copii, între adulţi”, a transmis ministrul Sănătăţii.

  „Gândiţi-vă numai la un singur lucru că de foarte multe ori conflictele între copii sau conflictele între copii şi adulţi sunt din cauza imperfecţiunii, dacă vreţi acestei componente emoţionale, care de multe ori o considerăm ruşinoasă, inutilă. Nu vrem să vorbim despre trăirile noastre şi cred că avem foarte multe lucruri de făcut în domeniul ăsta. Şi mai e un lucru extrem de important. Probabil că este lucrul cel mai ieftin şi cu impactul cel mai mare care se poate face, că nu necesită nişte resurse extraordinare, necesită bună credinţă înţelegere şi sigur o anumită pregătire pe care trebuie să dobândească cadrele didactice”, a explicat Alexandru Rafila. Ministrul a anunţat că îl provoacă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să fie lansată o acţiune de sprijin pentru introducerea educaţiei de sănătate în şcoli cât mai repede.

  Sursa: Adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.