duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Sănătății: „Sistemul sanitar, mai ales cel ambulatoriu, trebuie să fie pregătit pentru valul 6 de COVID-19”

  de Special Arad | 20 iulie 2022, 8:29 AM | Naţional | Sănătate

  0

  Numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va creşte până la mijlocul lunii august, potrivit estimărilor făcute de Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, ministrul Alexandru Rafila. Totodată, acesta a subliniat că sistemul sanitar trebuie să fie pregătit, mai ales în zona de ambulatoriu, până la toamnă, pentru un val şase al pandemiei de COVID-19.

  Putem vorbi de valul şase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamnă mai avem vreo două luni. (…) Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiţi să putem să răspundem provocărilor acestui val şase, generat de tulpini mai transmisibile. Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, uşoare. Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament„, a afirmat Rafila în cadrul unei conferințe, potrivit Agerpres.

  În ceea ce privește situația îmbolnăvirilor cu coronavirus la Arad, DSP informează că în perioada 18-19 iulie, pe raza județului s-au înregistrat 139 cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. În prezent sunt internate 42 de persoane, dintre care 4 pe secția ATI, iar alte 429 de persoane confirmate pozitiv sunt izolate la domiciliu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.