marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Românii care vin din sudul Africii trebuie să stea în carantină

  de - | 27 noiembrie 2021, 4:45 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  (foto: Captură Facebook Guvern)

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis sâmbătă ca românii care vin din statele din sudul Africii unde a apărut noua variantă Covid – supranumită Omicron – să intre în carantină. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva virusului, informează Digi24.

  Este vorba despre persoane care vin din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

  Alexandru Rafila a spus că OMS și Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile au lansat o alertă în sudul Africii în 7 țări, după ce au fost izolate tulpini de îngrijorare ale virusului corona, care se pare că au mutații majore.

  Test obligatoriu, dar rezultatul negativ nu anulează complet carantina

  La rîndul lui, Raed Arafat a precizat că se instituite obligativitatea testării la sosirea în România și în a opta zi de la sosire. La un test cu rezultat negativ, se poate ieși din carantină în a zecea zi. Dacă nu se testează în ziua a opta, cei carantinați rămân în carantină 14 zile, a explicat Raed Arafat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.