miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță deschiderea de centre antidrog în toate județele

  de - | 2 octombrie 2023, 9:54 AM | Naţional | Sănătate

  0

  Ministrul Sănătății anunță că vor fi deschise în curând centre de testare și consiliere antidrog în fiecare județ din țară.

  „Vom pune la punct, în câteva luni, încât la începutul anului viitor să beneficiem măcar în fiecare județ de un astfel de centru. Să vedem care este soluția pentru că există astfel de centre care sunt administrate de ONG-uri, sau privat, să folosim toate resursele pe care le avem la momentul de față și să generăm un program care să fie coerent, articulat, să integreze toate instituțiile, pentru că avem o agenție specială și nu știu cât de mult impact a avut activitatea Agenției pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri în timp, dar e momentul acum să acționăm”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

  Ministrul precizează că în județele în care nu există astfel de centre de testare și consiliere antidrog, unele noi nu vor fi amplasate în spitale de psihiatrie pentru că „există o reticență în ceea ce privește adresabilitatea”, aceasta fiind concluzia experților, ci se vor căuta soluții.

  Sursa: Știri pe surse

  Citește și: Ambulanța și Poliția, puse pe drumuri de doi tineri drogați pe Aleea Tomis

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.