joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Sănătății: „Cea mai mare platformă imagistică din vestul țării va fi într-un spital din Timișoara”

  de Special Arad | 8 decembrie 2023, 2:30 PM | Regional | Sănătate

  0

  Cu două CT-uri, un PET-CT și unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară, Timișoara va avea în curând cea mai mare platformă imagistică din vestul României, la Spitalul Victor Babeș.  Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, într-o vizită în municipiul Timișoara.

  Rafila a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș de la Pădurea Verde unde se va realiza investiția Ministerului Sănătății.

  „Aici va fi cea mai mare platformă imagistică din vestul țării. Două CT, un PET- CT și, în curând, prin investiția finanțată de Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară. Este important ca pacienții, atât din Timișoara, cât și din toată regiunea Banatului, să poată să beneficieze de astfel de servicii. Într-un context mai larg, discutăm de diagnosticul ți monitorizarea pacienților oncologici, în afară de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infecțioase, cum sunt pacienții de aici, de la Spitalul Victor Babeș.

  Consistența unei astfel de platforme și accesul la servicii de sănătate sunt importante pentru ca pacienții să beneficieze în zona publică de astfel de servicii. Pentru că foarte multe servicii de imagistică sunt furnizate în zona privată și ne preocupă ca zona publică să poată să facă față nevoilor. Reziliența sistemului de sănătate este asigurată de zona publică. Acest lucru este firesc.

  M-aș bucura ca această platformă imagistică să reprezinte și un preambul și în ceea ce privește construirea unui institut regional de oncologie, aici în Timișoara. Este necesară această regionalizare a serviciilor medicale în zona de oncologie, iar componenta imagistică la care m-am referit este esențială în dezvoltarea acestor tipuri de servicii”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit opiniatimisoarei.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.