Rafila: Molnupiravir şi Paxlovid au fost autorizate. Spre finalul lunii, unul din cele două va fi adus în România

  de - | 5 January 2022, 8:09 PM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Au fost emise autorizaţiile pentru nevoi speciale în cazul celor două medicamente antivirale inovative pentru tratamentul bolnavilor de COVID: Molnupiravir şi Paxlovid. 250.000 de pacienți ar putea beneficia de aceste medicamente, spune ministrul Sănătații. Alexandru Rafila a declarat că spre sfârșitul lunii va fi adus în țara unul dintre aceste tratamente, mai repede decât era prevăzut în acordul cadru încheiat de Uniunea Europeană cu producătorul American.

  Tratamentele nu se vor găsi în farmacii, ci ele vor fi distribuite gratuit pacienților după ce sunt consultați de medicii din cele 160 de centre de evaluare ce vor funcționa în toată țara.

  „Este vorba despre Molnupiravir și Paxlovid. Sper că spre sfârșitul acestei luni să avem disponibile primele cantități din unul dintre cele două produse. Depinde foarte mușt, însă, și de producător. Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 de pacienți. Nu se găsesc în farmacie, ele vor fi gratuite și furnizate țintit acelor pacienți pentru care beneficiul este maxim și pentru care riscul de a le utiliza este mic, după evaluare”, a explicat ministrul Sănătății miercuri, 5 ianuarie 2022.

  Sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.