Posibile semne de viață extraterestră în atmosfera planetei Venus

  de - | 15 septembrie 2020, 8:52 AM | Internaţional

  0

  (foto: NASA/ESA/Space Telescope Science Institute)

  Cel mai important anunț al astronomilor, după o cercetare îndelungată a spațiului, vine dinspre planeta Venus. În norii acizi ai planetei Venus cercetătorii de la Universitatea Cardiff au identificat un gaz numit fosfină, care indică faptul că microbii ar putea trăi în vecinătatea inospitalieră a Pământului.

  Studiul publicat în revista de specialitate Nature Astronomy este citat inclusiv de NASA, menționând că Administrația Națională Aeronautică și Spațială nu a fost implicată în căutarea semnelor de viață pe Venus, în mare parte din cauza temperaturilor extreme și a compoziției atmosferei pe planetă.

  Venus este a doua planetă ca distanță față de Soare în sistemul nostru solar. Mărimea și masa sunt foarte asemănătoare cu Pământul, iar planeta Venus este adesea descrisă ca „sora sau fratele geamăn” al Pământului.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.