„Poezie de GARĂ despre cei ca mine” – sau filosofeală ganxta de Semlac, acolo „unde soarele răsare doar dacă-l plătești, Ăh!”

  de [email protected] | 5 martie 2017, 9:46 PM | Recomandările editorilor | Semlac | Strada

  4

  Pentru băeții derbedei din Semlac, ideologia „de după blocurile gri” se rezumă în viața reală la locul ales la plesneală unde s-au spart șmecherește câteva semințe și s-a băut o sticlă de Neumarkt la PET într-o zi de marți, când grupul de „homies” a izbutit să chiulească de la ora de gramatică din liceu, după care s-a întors acasă cu rime rap în cap și spray-uri verzi și roșii în buzunare, cu planul de a pune la cale propriul lor manifest de stradă la ei în sat, la intrarea „in da hood”, în gara dezafectată de lângă casele gri, vizavi de cimitir. 

  „Vezi să nu dormi prea mult, că trenul vieții nu așteaptă”, „Omu’ rupe iarba, iarba rupe omu’” sună într-un mare fel, tre’ să recunoști, direct din prepuțul gândirii vin aceste mesaje sublime ce te lovesc vizual imediat ce cobori din tren, dar din păcate-s luate din rimele unora sau altora și aici se cam și oprește filosofia de viață la țară „from da underground”. Rapperul craiovean El Nino are respect de respect la Semlac, e clar, dar adevărații adevărați îs veteranii de la Mafia, se știe, că nu degeaba „Fami Lia” (o aluzie curvească la adresa La Familia?) e doar un tag de după colț, în apropierea unui organ genital de dimensiuni considerabile fleșcăit pe perete mai demult cu veleități artistice irefutabile, inițial ca răspuns, probabil, la un fan Metallica. Șatra B.E.N.Z. și Killa Fonic rup și ei boxele și visele de ghetou semlăcan, iar tupeul de borfaș se manifestă prin „M**e garda”, o vorbă de duh aleasă de la Ombladon, secondat de mai ruralul „M**e Poliția”, ca un semn de dispreț față de băieții buni care-au prins hoții de lemne de foc sau găinaru’ ăla de-o indisponibilizat posterul plângăcios cu Arsenie Boca, acu’ doi ani. Printre atâtea inflitrații de înțelepciune din școala vieții rămâne un mister doar cum s-a inserat într-un colț mai timid un mesaj mai sentimental-așa, adresat unei drăguțe cu inimă de piatră, cel mai probabil, însă nu e de deloc de neglijat această declarație poetică neterminată care e decât atât: „te-am iubit”. BIG UP pentru cratimă, frate… și să rămână-n atenția ăluia care o fircălit mai demult, pe un perete mai ascuns, „Fuck = măta”!

  1-20170305_152631 3-20170305_152644 4-20170305_152653 5-20170305_152657 6-20170305_152706 7-20170305_152712 8-20170305_152724 9-20170305_1803192-20170305_152634

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte fain reportaju’!!! Din ce în ce mai bine, [email protected]! După o zi solicitantă – citești niște rânduri aerisite despre capete ce storc un vârf de filosofie de sat, de gară aproape dezafectată, de budă, de crâșmă, de tineret care nu se potrivește locului, de fapt, niciunui loc( doar știți că există oameni care nu se potrivesc secolului în care s-au născut, vremurilor, regimului, nației din care fac parte, ba nici măcar limbii pe care o vorbesc, nu li se potrivește îmbrăcămintea și nu-și pot face relații potrivite locului, motiv pt care tinerii de la țară se exprimă mural, atât de alterat – prin aceste ”formule”(uzate urban) pe pereții de Semlac – și e foarte ok ce citești! Dar faza cu omu’ rupe iarba, iarba rupe omu’! – maximă! Tom, mai caută din astea!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.