joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 160 de kilograme de cannabis, confiscate de mascați în vestul țării! | Video

  de - | 14 octombrie 2019, 2:27 PM | Regional

  1

  A fost deschis un dosar penal pentru trafic de droguri de risc, iar trei persoane sunt anchetate după o acţiune de amploare a procurorilor DIICOT.

  Aceştia au prins în flagrant, pe raza localității bihorene Băleni, doi bărbați, de 45, respectiv 48 de ani, şi o femeie, de 45 de ani, în timp ce recoltau muguri și inflorescențe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu.

  Comunicat DIICOT:

  „La data 11.10.2019, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților T.F.D.F., T.N şi T.N., într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

  În fapt s-a reţinut că membrii grupului infracţional au înfiinţat culturi de cannabis pe raza județului Bihor, pe care le-au recoltat, materia rezultată fiind uscată, ambalată, iar ulterior exportată pe teritoriul Italiei.
  Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, inculpații T.F.D.F., T.N şi T. N. au înfiinţat o cultură de canabis într-un solariu aflat în grădina unui imobil dintr-o comună de pe raza judeţului Bihor.
  La data 11.10.2019, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au efectuat o percheziție domiciliară pe raza județului Bihor, cu ocazia căreia a fost identificată o cultură cu 12 plante de canabis, recoltată reprezentând 149,95 kilograme de masă vegetală verde, cantitatea de 9 kilograme de muguri de canabis, recoltaţi şi aşezaţi la uscat, precum şi 10 pungi de plastic vidate, conţinând 2,194 kilograme de muguri de canabis uscaţi.
  De asemenea, inculpații T.F.D.F., T.N şi T.N. au fost prinşi în flagrant în timp ce recoltau muguri (inflorescența) plantelor de cannabis.
  La data de 12.10.2019, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpaților T.F.D.F. și T.N., iar față de inculpatul T.N. a fost dispusă măsura controlului judiciar.
  Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog
  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
  Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.