duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Medicul ortoped, arestat pentru cele 20 de kilograme de cannabis. Alte două persoane au mai ajuns după gratii

  de Ioana Costaș | 1 februarie 2024, 7:00 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: DIICOT)

  Medicul ortoped rezident, prins miercuri seara în flagrant cu 20 de kilograme de cannabis, a fost arestat preventiv în această după masă. Tribunalul Timiș a admis propunerea DIICOT Timișoara, cea în care solicita arestarea preventivă a medicului. După gratii au ajuns și un bărbat și o femeie care au adus cele 20 de kilograme de cannabis, de la Timișoara, pentru a le preda medicului într-o benzinărie situată la coborârea de pe autostradă, în Aradul Nou.

  Tribunalul Timiș a decis următoarele, potrivit portajust.ro: „Admite propunerea P.Î.C.C.J. – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara din data de 01.02.2024 și, în consecință:

  • dispune arestarea preventivă a inculpatului Varga Robi Darius, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2024 până la data de 01.03.2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Respinge cererea formulată verbal de avocatul din oficiu al inculpatului de luare față de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu.
  • dispune arestarea preventivă a inculpatei SILAGHI ERIKA ANGELA, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2024 până la data de 01.03.2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Respinge cererea formulată verbal de avocatul din oficiu al inculpatei de luare față de aceasta a măsurii preventive a arestului la domiciliu”.

  Instanța a dispus același lucru și în cazul medicului.

  Dispune arestarea preventivă a inculpatului Sima Sergiu Robert, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de droguri de risc pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2024 până la data de 01.03.2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Respinge cererea formulată verbal de avocatul ales al inculpatului de luare față de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

  Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Timiș.

  Valoarea de piață a celor 20 de kilograme de cannabis a fost estimată la aproximativ 200.000 de euro.

  Citește și: Medic ortoped arădean, prins în flagrant când primea 20 kg de droguri la o benzinărie din Aradul Nou, la coborârea de pe Autostradă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.