duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Arsenal” de droguri găsit la domiciliile a 3 indivizi. Aceștia vindeau „marfa” în județele Arad, Hunedoara și Cluj

  de Special Arad | 2 martie 2024, 5:21 PM | Regional

  2

  Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus ieri, 1 martie, reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

  Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2023 – februarie 2024, aceștia au comercializat direct sau au intermediat vânzarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy) către consumatori de pe raza județelor Hunedoara și Arad.
  În cursul zilei de 29.02.2024, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant după ce au comercializat 500 de comprimate XTC (ecstasy) cu suma de 25 lei pentru o tabletă.

  Alte droguri și în Cluj…

  În urma controlului efectuat asupra acestora, dar și în interiorul autoturismului în care se aflau au fost găsite și ridicate cantități de canabis, cocaină, alte 20 de comprimate ecstasy, un grinder și sume de bani în lei.
  Materialul probator administrat în cauză a reliefat că aceștia au cumpărat drogul de mare risc, în scopul revânzării, de la cel de-al treilea inculpat în cauză, iar în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia, pe raza județului Cluj, au fost identificate și ridicate 14 borcane și recipiente din sticlă conținând canabis, ciuperci halucinogene și substanțe cristaline (3-CMC), comprimate MDMA, mai multe pungi, de diferite dimensiuni (parte vidate) conținând alte cantități de canabis, cocaină, comprimate, substanțe tip cristal, folii din material plastic folosite pentru vidat, grindere, aparat de vidat la cald și dispozitiv metalic de presare, obiecte purtătoare de urme de materie vegetală și substanță, sumele de 13.700 lei și 2.800 euro, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
  În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
  Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara.
  Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.
  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
  Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

  Citește și: Pinacoteca s-a redeschis și s-a lărgit cu o sală dedicată „Aradului întristat” | Video

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.