duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pe surse: „Bomba folosită ar fi fost artizanală, adusă din Serbia și confecționată dintr-un kilogram de praf de pușcă”

  de - | 1 iunie 2021, 9:58 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: ISU Arad)

  Anchetatorii au o pistă nouă în cazul morții omului de afaceri arădean Ioan Crișan. Aceștia nu exclud ca bomba folosită pentru a arunca în aer autoturismul afaceristului să fie una artizanală adusă din Serbia. La realizarea acesteia ar fi fost folosit un kilogram de praf de pușcă, ceea ce ar presupune costuri destul de mici.

  Surse din anchetă, citate de Gândul, afirmă că este vorba despre un caz de „criminalitate importată”, adică nu reprezintă un mod de operare specific infractorilor români, iar bomba folosită pentru comiterea crimei ar putea proveni din Serbia, în condițiile în care punctul de trecere al frontierei de la Stamora-Moravița se află la puțin peste 100 de kilometri de Arad.

  Dispozitivul artizanal este cunoscut de specialiști drept „bombă țeavă”, pentru care s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de pulbere, fapt care, spun anchetatorii, explică de ce, la scurt timp după producerea deflagrației, martorii au spus că, în aer, se simțea miros de praf de pușcă.

  O asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, iar perioada de război din spațiul ex-iugoslav vine în sprijinul teoriei privind proveniența sa sârbească. O capsă de acest gen poate fi procurată cu aproximativ 3.000 de euro.

  Citește și:

  •  Asasinatul de sâmbătă – posibila legătură între un tir încărcat cu țigări, un șofer fugit și de negăsit și o explozie a unui Mercedes, în doar șase zile

  •  Se presupune că Ioan Crișan, patron al firmei Crimatex și fost socru al deputatului Sergiu Bîlcea, a fost victima unui atentat cu bomba (Foto + Video) 

  •  Momentul exploziei mașinii lui Ioan Crișan, surprins de camerele de supraveghere a supermarketului | Video

  •  Bărbat suspect surprins de camerele video imediat după explozia Mercedesului lui Ioan Crișan. Se îndepărtează fără să reacționeze!

  •  UPDATE 12 Asasinatul de la Arad. În noi înregistrări video făcute publice, apare un bărbat suspect

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.