vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Asasinatul de sâmbătă – posibila legătură între un tir încărcat cu țigări, un șofer fugit și de negăsit și o explozie a unui Mercedes, în doar șase zile

  de Alin Olteanu | 29 mai 2021, 5:59 PM | Dezvăluiri | Topic special

  1

  Nu vrem sub nicio formă să cădem în plasa lansatorilor de ipoteze false. De aceea, am fost foarte atenți în privința publicării informațiilor legate de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Dar cea de mai  jos ni se pare de reținut.

  Surse din cadrul Poliției Arad ne-au declarat sub protecția anonimatului că anchetatorii au mai multe ipoteze pentru producerea atentatului de azi dimineață, fiindcă e mai mult decât clar că autoturismul nu putea exploda din motive tehnice, fără un dispozitiv explozibil, într-un asemenea mod. Majoritatea celor cu care am discutat spun că e vorba de un asasinat la comandă.

  Dintre aceste ipoteze, una ni se pare de-a dreptul importantă, mai ales pentru faptul că, așa cum o să constatați, comunicatul Poliției Arad, pe care îl vom reda în continuare, nu a mai avut o parte a doua, în sensul că nu ne-a mai informat nimeni dacă s-a găsit sau nu autorul. Și nici nu a fost găsit… să stați liniștiți…

  Deci: „În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc (noi știm că Sâmbăteni – nota red), un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigate a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a euro-paleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate.

  Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Au fost ridicate de la fața ocolului și alte bunuri de interes precum și urme papilare. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.”

  Așadar, a fost oprit un tir, șoferul a fugit, în tir s-au descoperit 600 de baxuri de țigări, iar în șase zile (ȘASE ZILE, 6 zile) polițiștii din Arad nu au reușit să descopere cine e șoferul, cine sunt proprietarii tir-ului, adică cine a comis infracțiunea.

  Na bun… Am reușit să aflăm că tirul a fost oprit de polițiști la Sâmbăteni, dar ideea e că acesta a fost „pierdut”, în căutările ulterioare ale Poliției, undeva la intrarea în Variaș,  deocamdată existând doar presupuneri că mașina ar fi ajuns în curtea fermei domnul Ioan Crișan, patronul Crimatex, mai mult ca sigur ucis azi în atentatul cu bombă (spunem asta deși anchetatorii se feresc deocamdată să o facă).

  Există bănuieli că nerezolvarea cazului cu tirul încărcat cu țigări ar putea fi în strânsă legătură cu ceea ce s-a întâmplat astăzi, pentru că bărbatul decedat ar fi avut cunoștințe (să le spunem temeinice) despre proprietarii mașinii confiscate în 24 mai, cu cele 600 de baxuri.

  Pe de altă parte, aceleași surse ne spun că în urmă cu vreo doi ani, din seiful firmei Crimatex s-au furat aproximativ 300.000 de euro, dar hoții nu au fost prinși din simplul motiv că proprietarul nu a depus plângere… Oare de ce? Oare cum?

  În ceea ce privește faptul că se încearcă – și am constatat asta pe „pielea” noastră- inducerea ideii că Ioan Crișan a fost băgat în afaceri dubioase, tindem să credem că sunt doar încercări disperate ca anchetatorii să o ia pe căi greșite și să nu ajungă la adevăr. Deocamdată, nu putem să vă spunem ale cui încercări…

  Despre bomba despre care vorbesc toți? Dacă e cu mercur? Dacă a fost teleghidată? Nu știm să spunem nimic.

  O să revenim…

   

  Citește și: 

  Se presupune că Ioan Crișan, patron al firmei Crimatex și fost socru al deputatului Sergiu Bîlcea, a fost victima unui atentat cu bomba (Foto + Video) 

  Momentul exploziei mașinii lui Ioan Crișan, surprins de camerele de supraveghere a supermarketului | Video 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ipoteză naivă. “Execuția” cu bombă (în România!) nu poate fi decât pentru ceva foarte mare, nu pentru o amărâtă de contrabandă cu țigări. Droguri, arme, trafic de persoane, carteluri transnaționale, corupție la nivel mega. SRI să caște ochii nu numai la politică, fiindcă, iată,
   sub nasul lor, s-a produs, în România, o execuție ca-n filme

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.