duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Opt vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns în faza testării pe oameni

  de - | 18 mai 2020, 11:34 AM | Coronavirus | Internaţional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că opt vaccinuri se află în faza studiilor clinice şi se testează pe oameni. Cercetătorii de la Oxford par să fie cel mai aproape de obţinerea unui vaccin. Acesta ar putea fi gata într-o jumătate de an.

  Oamenii de ştiinţă consideră că ne aflăm mai aproape decât am putea crede de obţinerea unui vaccin pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Opt astfel de seruri sunt în faza 1 şi 2 de testare, potrivit OMS, potrivit mediafax.ro.

  Companiile care au ajuns în cursa finală pentru vaccin sunt CanSino Biological Inc./Beijing Institute of Biotechnology – Faza I şi II de testare, Moderna/NIAID – Faza 1 şi 2 de testare, Wuhan Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza I şi II de testare, Beijing Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza I şi II de testare, Sinovac – Faza I şi II de testare, University of Oxford – Faza I şi II de testare, BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer – Faza I şi II de testare, Inovio Pharmaceuticals – Faza I de testare.

  Studiile de fază I au ca rol determinarea dozei – creşterea ei treptată până la apariţia toxicităţii – absorbţiei, metabolizării, excreţiei şi a duratei de acţiune a serului şi se realizează pe un număr redus de persoane – 50.

  Studiile de fază II determină eficienţa produsului şi efectele adverse pe care le poate avea. Numărul subiecţilor poate ajunge la câteva sute.

  Pentru a ajunge la populaţie serurile trebuie să ma parcurgă două etape, studiile de fază III şi IV.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.