Olanda închide toate barurile și restaurantele

  de Special Arad | 14 octombrie 2020, 8:18 AM | Internaţional

  0

  Olanda închide, de astăzi, toate barurile şi restaurantele, în încercarea de a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus, informează Europafm.ro.

  După luni întregi în care s-a opus măsurii de purtare a măştii, premierul Mark Rutte a decis ca aceasta să devină obligatorie în toate spaţiile închise, pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani.

  Vânzarea alcoolului va fi interzisă după ora 20.00, cu scopul de a reduce interacţiunile sociale care au dus la o înmulțire a infecțiilor cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

  „Intrăm într-o izolare parţială. O să doară, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi”, a spus premierul olandez.

  Autorităţile sanitare au raportat într-o săptămână 43.903 cazuri noi de Covid, dintre care 7.393 înregistrate miercuri, 7 octombrie, un record zilnic.

  În ultimele 14 zile, Olanda a înregistrat a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europa, după Cehia şi Belgia, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).


  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.