vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O înregistrare cu camera ascunsă arată cum sunt trataţi refugiaţii sirieni în Ungaria. France Presse: „Este ca şi cum ai hrăni animale închise într-un ţarc”

  de - | 14 septembrie 2015, 11:43 AM | Video

  0

  O înregistrare filmată cu cameră ascunsă în interiorul celui mai mare centru de migranţi din Ungaria, la frontiera cu Serbia, arată condiţiile ‘inumane’ în care le sunt distribuite acestora alimentele, relatează vineri France Presse.

  Acest video, filmat în secret de o voluntară australiană care a vizitat miercuri centrul de la Roszke, arată 150 de migranţi adunaţi într-un loc împrejmuit în interiorul unei săli mari, care se îmbrânceau, încercând să prindă sandvişurile învelite în plastic, pe care le aruncau poliţişti unguri purtând căşti de protecţie şi măşti sanitare.

  Femei şi copii se află în această mulţime în mişcare şi haotică, încercând să prindă pâinea din zbor, în timp ce alţii escaladează gardul pentru a atrage atenţia celor care distribuie alimentele.

  ‘Este ca şi cum ai hrăni animale închise într-un ţarc, ca un Guantanamo în Europa’, a declarat Alexander Spritzendorfer, a cărui soţie, Michaela, a filmat această secvenţă, difuzată pe YouTube joi seara, chiar în timp ce vorbea cu cineva de la Crucea Roşie. Cuplul, împreună cu alţi voluntari, a venit să aducă hrană, îmbrăcăminte şi medicamente. ‘Este inuman şi, de asemenea, spune ceva despre aceşti oameni (migranţi), să vezi că ei nu se bat pentru hrană, deşi este evident că le este foame’, a comentat el.

  Agenţia ONU pentru refugiaţi a criticat marţi condiţiile extrem de dure de la centrul de refugiaţi din Roszke, în contextul în care Ungaria încearcă să facă faţă afluxului record de migranţi care trec frontiera în încercarea de a ajunge în Europa Occidentală.

  Guvernul de dreapta de la Budapesta a finalizat la sfârşitul lunii august construcţia primei părţi a gardului de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 175 km cu Serbia, dar acest lucru nu pare a fi un obstacol în calea sosirii de noi imigranţi.

  Cea de-a doua parte a gardului, de patru metri înălţime, este în construcţie şi ar trebui să fie finalizată la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, scrie Agerpres.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.