joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    O doctoriță din vestul țării a obţinut în instanţă dreptul de a refuza să trateze pacienții cu Covid-19

    de Special Arad | 30 aprilie 2020, 3:46 PM | Coronavirus | Regional

    0

    O doctoriţă specializată în tratarea bolilor dermato-venerice care a fost detaşată la secţia de Boli Infecţioase pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 a refuzat să meargă în mijlocul focarului şi a dat în judecată spitalul. Judecătorii i-au dat câştig de cauză, informează Adevărul.

    Aurelia Paraschiv, medic primar în specialitatea dermato-venerologie la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a dat în judecată unitatea medicală în care lucrează după ce managerul interimar al spitalului a trimis-o să lucreze la secţia de boli infecţioase, acolo unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19. În instanţă, Aurelia Paraschiv, care lucrează de 23 de ani în Spitalul Caransebeş, a arătat că este luată în evidenţă la medicul de familie cu o serie de boli cronice, afecţiuni cu grad de risc foarte ridicat de agravare, chiar deces, în cazul infecţiei cu noul coronoravirus COVID-19.

    Medicul a mai arătat în instanţă că imediat după ce i-a fost comunicată decizia de delegare i-a cerut managerului unităţii medicale să revină asupra deciziei, având în vedere atât faptul că nu are specialitatea cerută pentru a asigura asistenţă medicală, cât şi pentru faptul că suferă de boli cronice. Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, schimbat între timp din funcţie, a refuzat să revină asupra deciziei. În urma acestei situaţii, doctoriţa Paraschiv a atacat în instanţă decizia de delegare a sa la secţia de boli infecţioase, cerând anularea documentului, iar până la judecarea pe fond a cererii, suspendarea deciziei de detaşare. În proces, Spitalul s-a apărat arătând că „reclamanta nu a depus nicio adeverinţă emisă de medicul de medicina muncii din care să rezulte faptul că nu este aptă să îndeplinească funcţia pentru care a fost delegată de către conducere, respectiv delegarea pentru o perioada de două luni”. În privinţa calificării într-o altă specialitate, conducerea spitalului a arătat în instanţă că „reclamanta are statut de medic suport, fapt care înseamnă că participă la actul medical oferind ajutor medicului de specialitate, fără sa intervină efectiv în actul medical şi fără sa aibă vreo contribuţie la schema de tratament care se oferă pacienţilor”.

    Citeste mai mult pe adevarul.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.